STIGLE ŽELJNO IŠČEKIVANE VESTI: Mala Sofija je sve bolje, roditelji uputili apel svim humanim osobama

Novosti online

20. 10. 2020. u 23:18

PROŠLA su dva meseca otkako je mala Sofija Markuljević sa roditeljima otišla na lečenje u San Francisko. Stigle su i vesti koja cela Srbija željno očekuje: Sofija je svakim danom sve bolje. Stefan i Marija Markuljević sada apeluju na sve ljude dobre volje da se priključe akcijama za pomoć u lečenju druge bolesne dece.

СТИГЛЕ ЖЕЉНО ИШЧЕКИВАНЕ ВЕСТИ: Мала Софија је све боље, родитељи упутили апел свим хуманим особама

Foto: Instagram

Sofija Markuljević je s roditeljima Stefanom i Marijom oko dva meseca u Los Anđelesu, gde je 2. septembra primila zolgensmu – lek za spinalnu mišićnu atrofiju, najskuplji na svetu i registrovan samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Otac Stefan objašnjava za RTS da Sofija od tada dobija velike količine steroida i da je zato potrebno stalno praćenje u bolnici i analize krvi i ostalih parametara koji su potrebni.

- Svakodnevica nam je takva da imamo stalno vežbice, što fizikalnu terapiju, što okupacionu, bazen i to je nešto što doprinosi Sofiji da bude mnogo bolje. Sofija je mnogo jača, mnogo čvršća, jače se dere i plače, što je jako dobro, i ima odlične rezultate - priča Stefan.

Dodaje i da zna da ne može sve to preko noći i da je daleko od odličnog, ali je, kako kaže, mnogo bolje nego što je bilo.

- Moram da zahvalim svim porodicama ovde u Los Anđelesu koje su nam pomogle kada smo došli, da se snađemo, smestimo, pronađemo bolnicu i sve ono što nam je bilo potrebno i uvek su bili tu za nas i ovim putem želim da im kažem hvala - zahvalan je otac male Sofije.

Foto: Printskrin/RTS

Poziv da se pomogne i drugoj deci 

Marija, Sofijina majka, istakla je takođe da se veliki broj ljudi u Los Anđelesu uključio kada je Sofiji bila potrebna pomoć i puno im pomogao.

Dodala je i da se i sada na razne načine uključuju u akcije za Lanu, Minu, Aniku, Olivera i svim drugim mališanima kojima je potrebna pomoć."Mi još jednom želimo da zahvalimo svima vama koji ste Sofiji dali šansu da dođe ovamo da dobije terapiju i da se svi zajedno borimo da ona bude bolje. Na sve moguće načine ste nam pomogli i želimo da apelujemo na sve koji su u mogućnosti da se takođe uključe u akciju za Lanu, Minu, Aniku, Olivera i drugu decu i da uz božju pomoć sva ta deca dobiju terapiju i da se ovde pridruže Sofiji", poručila je Marija Markuljević za RTS iz Los Anđelesa. 

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)