KOBRE VIŠE NISU BATALjON VOJNE POLICIJE: Izdato novo naređenje - evo šta se sada dešava sa ovom jedinicom

Novosti online

20. 10. 2020. u 16:17

КОБРЕ ВИШЕ НИСУ БАТАЉОН ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Издато ново наређење - ево шта се сада дешава са овом јединицом

Foto: MO Srbije

OD DANAS "Kobre" više nisu bataljon vojne policije, već su odred koji je neposredno potčinjen načelniku Generalštaba, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon obilaska pripadnika te jedinice u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu.

Vraćanje statusa odreda "Kobrama", prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Kobre" više nisu bataljon vojne policije, vraćen im status odreda

- Zahvaljujući toj odluci i tom naređenju, 'Kobre' će moći bolje i efikasnije da rade svoj posao. Njihov posao je težak, odgovoran, a nama, kao vojnim rukovodiocima, je u zadatku da im posao učinimo bar malo lakšim i egzistenciju izvesnijom. 'Kobre' su naša elitna jedinica, koja vodi brigu o nekim od najznačajnijih funkcionera države Srbije. Mnogo smo uložili u njihovu opremu i obuku, a oni to vraćaju na najbolji mogući način - rekao je Vulin.

Foto: MO Srbije

Istakao je da su "Kobre" jedinica za ponos, od koje mogu da uče i mnogo veće i bogatije armije.

"Organizacijskim promenama je povećana brzina reagovanja, pojednostavljen je lanac komandovanja i upotreba jedinice, povećan broj radnih mesta i mogućnost bržeg karijernog napredovanja", naveo je Vulin.

(RTS.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)