OVO JE PRESEK ZARAŽENIH PO GRADOVIMA: Beograd i dalje najveće žarište - ove dve brojke posebno zabrinjavaju

Novosti onlajn

19. 10. 2020. u 16:34

ОВО ЈЕ ПРЕСЕК ЗАРАЖЕНИХ ПО ГРАДОВИМА: Београд и даље највеће жариште - ове две бројке посебно забрињавају

Maske se nose i na otvorenom / Foto AP

KORONA klackalica u Srbiji se nastavlja, sa jučerašnjih 214 novozaraženih i Konovim koeficijentom od 6,43 odsto, "pali" smo na 122, i prihvatljivim odnosom broja zaraženih u odnosu na broj testiranih (danas iznosi 2,1 odsto), ali je jedan podatak zabrinjavajući.

Naime, od ukupno 122 nova slučaja zaraze, njih čak 88 inficirano je u Beogradu, što je neverovatnih 72 odsto.

Što se ostalih delova Srbije tiče, u Novom Sadu i Valjevu registrovano je po 7 slučajeva, u Prijepolju 3, dok je u drugim gradovima taj broj niži.

Inače, prestonica, kao grad sa najviše stanovnika i najvećom cirkulacijom i ljudi, ali i virusa, već nedeljama je prvi na list po broju novozraženih, a još jedna brojka je u prestonici kritična.

Foto: Printscreen

Naime, kako je danas, gostujući u jutarnjem programu RTS-a, rekao dr Predrag Kon, u Beogradu je više od 100 zaraženih na 100.000 stanovnika, dok je gledano za celu Srbiju, taj broj daleko manji - 30 na 100.000 stanovnika.

Sve je gore, naročito u Beogradu

- Sada je nepovoljna situacija. Iz nesigurne je prešla u nepovoljnu. Nije tako u celoj Srbiji, ali Beograd vuče i povlači sve ostale – istakao je jutros dr Kon.

Kada je reč o ponovnom zatvaranju i pooštravanju mera, dr Kon je rekao to nije nemoguće.

- Iskreno se nadam da tako nešto neće biti na dnevnom redu. Činjenica je da moramo da poštujemo mere da bi tako nešto izbegli. Naglo pogoršanje nije nemoguće. Potencijal za prenošenje je trostruko veći nego što je bio, to ne možemo da ignrorišemo. Imamo bolju situaciju nego kod ostalih, a sa druge strane pogoršava se i to prvenstveno u Beogradu – objasnio je on.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)