SVEČANOST U PALATI SRBIJA: Vučić se obratio najmlađima na kraju Dečije nedelje

Tanjug

11. 10. 2020. u 10:29 >> 10:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovovao je danas svečanom zatvaranju "Dečije nedelje 2020" u Palati Srbija.

СВЕЧАНОСТ У ПАЛАТИ СРБИЈА: Вучић се обратио најмлађима на крају Дечије недеље

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Tradicionalna manifestacija "Dečija nedelja" obeležena je ove sedmice u čitavoj Srbiji pod sloganom "Podeljena sreća dva puta je veća".

Nakon obilaska štandova na kojem je predstavljeno 50 najboljih umetnički radova dece na temu "Zašto volim Srbiju", predsednik je podelio plakete u tri kategorije i jednu specijalnu nagradu.

Kategorije koje su nagrađivane su od prvog do četvrtog razreda, petog do osmog i za najbolji umetnički rad iz dijaspore.

Vučić je rekao da je pričitao radove dece i da je mislio da su nove generacije te koje se razumeju u virtuelni svet i da manje uče, da su manje pismene od prethodnih generacija.

- Radovi koje sam pročitao su zaista neverovatni - kazao je Vučić i dodao da su deca u svojim radovima pokazala koliko vole Srbiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom zatvaranju "Dečije nedelje 2020".

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 11, 2020 at 1:39am PDT

-Sreo sam se ovde sa dvojicom dečaka koji su nažalost slepi, ali oni će biti svetski prvaci u šahu. Veoma je važno da posvetimo našoj deci mnogo pažnje. Život je lep, ali nije uvek samo lep, kako prolaze godine, deco, morate biti sve odgovorniji, da doprinesete boljoj budućnosti našeg društva. Ovo je najlepši kraj ove nedelje - rekao je predsednik. 

Predsednik je deci poručio da se lepo igraju, da uče i da vole Srbiju.

Tokom proteklih sedam dana u gradovima širom Srbije organizovane su aktivnosti za decu u okviru manifestacije koja je ove godine održana pod sloganom "Podeljena sreća je dva puta veća".

Svaki dan je bio posvećen jednoj temi, pa je tako utorak bio posvećen sportu, sreda upoznavanju dece sa zaštitom životne sredine, četvrtak obrazovanju, a u petak su najmlađi upoznati sa značajem inkluzije, solidarnosti i tolerancije, dok su juče objavljeni nagrađeni pobednici literarnog konkursa.

Dečja nedelja je ove godine organizovana tako što se vodilo računa o zdravlju i bezbednosti u skladu sa poštovanjem svih epidemioloških mera u borbi protiv širenja virusa korona.

Ta manifestacija slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti, a ujedno je i prilika da najmlađi pokažu svoje veštine, sposobnosti i talente.

U osnovi njene pripreme je Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta iz 1989. godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Organizacioni pokrovitelj "Dečije nedelje“ je humanitarna organizacija "Dečije srce“, uz pdršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a današnjem svečanom zatvaranju prisustvovao je i ministar za rad Zoran Ðorđević, koji je manifestaciju 5. oktobra otvorio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (85)

Donorstvo je herojstvo