SVEČANOST U PALATI SRBIJA: Vučić se obratio najmlađima na kraju Dečije nedelje

Tanjug

11. 10. 2020. u 10:29 >> 10:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovovao je danas svečanom zatvaranju "Dečije nedelje 2020" u Palati Srbija.

СВЕЧАНОСТ У ПАЛАТИ СРБИЈА: Вучић се обратио најмлађима на крају Дечије недеље

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Tradicionalna manifestacija "Dečija nedelja" obeležena je ove sedmice u čitavoj Srbiji pod sloganom "Podeljena sreća dva puta je veća".

Nakon obilaska štandova na kojem je predstavljeno 50 najboljih umetnički radova dece na temu "Zašto volim Srbiju", predsednik je podelio plakete u tri kategorije i jednu specijalnu nagradu.

Kategorije koje su nagrađivane su od prvog do četvrtog razreda, petog do osmog i za najbolji umetnički rad iz dijaspore.

Vučić je rekao da je pričitao radove dece i da je mislio da su nove generacije te koje se razumeju u virtuelni svet i da manje uče, da su manje pismene od prethodnih generacija.

- Radovi koje sam pročitao su zaista neverovatni - kazao je Vučić i dodao da su deca u svojim radovima pokazala koliko vole Srbiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom zatvaranju "Dečije nedelje 2020".

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 11, 2020 at 1:39am PDT

-Sreo sam se ovde sa dvojicom dečaka koji su nažalost slepi, ali oni će biti svetski prvaci u šahu. Veoma je važno da posvetimo našoj deci mnogo pažnje. Život je lep, ali nije uvek samo lep, kako prolaze godine, deco, morate biti sve odgovorniji, da doprinesete boljoj budućnosti našeg društva. Ovo je najlepši kraj ove nedelje - rekao je predsednik. 

Predsednik je deci poručio da se lepo igraju, da uče i da vole Srbiju.

Tokom proteklih sedam dana u gradovima širom Srbije organizovane su aktivnosti za decu u okviru manifestacije koja je ove godine održana pod sloganom "Podeljena sreća je dva puta veća".

Svaki dan je bio posvećen jednoj temi, pa je tako utorak bio posvećen sportu, sreda upoznavanju dece sa zaštitom životne sredine, četvrtak obrazovanju, a u petak su najmlađi upoznati sa značajem inkluzije, solidarnosti i tolerancije, dok su juče objavljeni nagrađeni pobednici literarnog konkursa.

Dečja nedelja je ove godine organizovana tako što se vodilo računa o zdravlju i bezbednosti u skladu sa poštovanjem svih epidemioloških mera u borbi protiv širenja virusa korona.

Ta manifestacija slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti, a ujedno je i prilika da najmlađi pokažu svoje veštine, sposobnosti i talente.

U osnovi njene pripreme je Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta iz 1989. godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Organizacioni pokrovitelj "Dečije nedelje“ je humanitarna organizacija "Dečije srce“, uz pdršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a današnjem svečanom zatvaranju prisustvovao je i ministar za rad Zoran Ðorđević, koji je manifestaciju 5. oktobra otvorio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (85)

Katarina

11.10.2020. 10:07

Deca su bogatstvo svake države zato o njima i treba da vodimo brigu jer sutra će oni biti oslonac Srbije.Oni su naše najveće blago i ovo je predivan povod za današnju svečanost.

Theodora

11.10.2020. 10:12

Deca su nase najvece blago i lepo je sto postoji nedelja posvecenja njima, a jos lepse sto je drzava u poslednje vreme izgradila mnogo lepih igralista, vrtica, igraonica i svih drugih stvari gde deca mogu da uzivaju

Sanja

11.10.2020. 10:14

Deca su nase najveće blago. Samo da su naž zdravi i srećni. Treba ih uciti da dele radost i da se raduju tuđoj sreći. Odusevljena sam ovogodisnjim sloganom decije nedelje.

Momir

11.10.2020. 10:22

Drago mi je što se ovakve svečanosti organizuju i za decu, pa neka se raduju, da imaju i nešto lepo u 2020. godini, a ne samo korona korona korona... Lepa manifestacija.

Mily

11.10.2020. 10:42

Ministarstvo kulture u Srbiji obogaceno je nadarednom decom i njihovim umecima, razigranoscu i energijom kakva se malo gde vidja! Ponosni smo na nasu omladinu sirom nase zemlje!

Nikolina

11.10.2020. 10:49

Prisustvo Vučića na zatvaranju "Dečje nedelje" značajno je uveličao ovaj događaj koji je pokazatelj da država brine o našim najmlađima. Deca su budućnost Srbije i treba im posvetiti posebnu pažnju.

Mily

11.10.2020. 10:58

Deci treba uvek dati sansu da razviju svoju kreativnost nadarenost na najlepsi moguci nacin- posvetiti im nedelju u crtanju, pisanju, razmisljanju i negovanju ideja i maste, onako kako samo oni najbolje znaju!

Nikolina

11.10.2020. 11:00

Deca su pokazala kroz svoje radove "Zašto volim Srbiju", kolko su talentovana, vredna i samouverana. Oni su naša svetla budućnost. Ulaganjem u decu ulažemo u budućnost, a "Dečija nedelja" je jedan od tih projekata gde država vodi računa o najmlađima.

Marko

11.10.2020. 11:05

Deca su budućnost ove zemlje i odlično je što država se trudi da im omogući da detinjstvo provedu kvalitetno, unapređuje obrazovanje i uslove da odrastu i kasnije ostanu u svojoj Srbiji. Koliko se država trudi vidi se i po radovima dece koji su danas izloženi.

Tina

11.10.2020. 11:12

Lepo upriliceno i obelezeno. U danasnjim generacijama je puno znanja koje ce moci da iskoriste u zivotu,i to jeste i cilj da uce da rade na sebi i da vole svoju zemlju.

Lionel

11.10.2020. 11:16

Moramo maksimalno podrzati nasu decu, nase nove generacije, omoguciti im da daju svoj maksimum, napraviti od njih sutra prave ljude, jer oni su ono jedino sto ostaje iza nas.

Irma

11.10.2020. 11:35

Divna akcija, jer je zaista potrebno deci dati krila i podsticati ih da razvijaju svoju kreativnost, talenat i znanje. Najbolje što možemo da uradimo za njih je da im pomognemo da odrastu u osobe kakve žele da budu.

Nevena

11.10.2020. 14:47

Ne postoji nista sto donosi vece zadovoljstvo od srecnog i nasmejanog deteta. Zato im treba sto cesce priustiti ovakve dane, za druzenje i igru kroz koju ce pokazati i svoj talenat.

Marija Piaf

12.10.2020. 07:32

Srbija je postalo jedno jako lepo i bezbedno mesto za odrastanje nase dece. I zato trebamo da ih cuvamo i da oni cuvaju nas tako sto ce uvek ostati u Srbiji i svoje znanje koristiti tu.

Arsa

12.10.2020. 08:46

Deca su najveće bogatstvo čitavog sveta, koje treba brižno odgajati, pružati im najveći deo pažnje tokom života i dati im sansu da razviju svoju kreativnost, nadarenost na najlepsi moguci nacin, posvetiti im nedelju u crtanju, pisanju, razmisljanju i negovanju ideja i maste.