PREVOD UDŽBENIKA PLAGIJAT: Naučno-nastavno veće Ekonomskog fakulteta odlučilo o knjizi Danice Popović

LJ. B.

07. 10. 2020. u 21:52

NAUČNO-nastavno veće Ekonomskog fakulteta izglasalo je da je prof. dr Danica Popović prekršila član 22 Kodeksa profesionalne etike Univerziteta u Beogradu koji se odnosi na plagiranje.

Milos

08.10.2020. 10:04

A toliko ee samo branila. Te Vucic me napada, te student klevece, te student me progoni i onda tvoje kolege, profesori, izglasaju da si plagijator. Da ima malo stida i srama dala bi otkaz.

Srbijo Zuta kuco

08.10.2020. 10:08

Iz teksta sam u pocetku pomislio da je "Međunarodna ekonomija" autora Dominika Salvatorea plagijat. Kad ono, prevod. Sta je autorsko u prevodu? To su "akademci" smislili da, posto nemaju svoje originalne ideje i radove, kao autorski rad proglase prevod da bi dobili poene uz pomoc kojih bi dobijali visa zvanje. Sramota. Prevode radi veoma uspesno Google Translator. Jedino, priznajem, kod prevodjenja poezije ima autorskog upliva prevodioca. Sta je autorsko u prevodu dela iz egzaktne nauke? Svaki "autorski upliv" prevodioca bi menjao smisao originala. Ne mozete umesto "inflation" prevesti "deflacija". Da li to neko razume? Ako razume, neka mi objasni sta je autorsko u prevodu. Molim Ivanku Popovic da mi objasni.

Milan

08.10.2020. 14:09

Ne mozes reci da te progone Vucic i Jaksic, a da tvoje kolege istog tog dana izglasaju da si ti plagirala. Jednostavno ne mozes...Da je moralna osoba trebala bi da se pokupi i da sama ode. Kolektiv joj je jasno porucio da je ne zeli u svojim redovima. Sramota je da studentima predaje profesor koji je dokazani plagijator.