URUČENA LICENCA: Valjevo dobilo novi dom za stare

V. N.

07. 10. 2020. u 19:36

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u prisustvu gradonačelnika Lazara Gojkovića uručio je licencu za rad novom Domu za stare “Kolubara OMNI Premium“ u Valjevu.

УРУЧЕНА ЛИЦЕНЦА: Ваљево добило нови дом за старе

Foto: Ministarstvo za socijalna pitanja

- Kapacitet ovog Doma, koji je izgrađen po najmodernijim standardima, je do 100 korisnika. To je veoma važno za ovaj grad, jer su imali problem sa smeštajem najstarijih građana. Korisnicima će biti pružena adekvatna nega, biće im omogućena i rekreacija, kao i praćenje kulturnih sadržaja. Pored toga, otvaranjem ovog Doma otvorena su i nove mogućnosti za rad kvalifikovanih ljudi - rekao je Đorđević.

Ministar je istakao da se resorno Ministarstvo aktivno zalaže za poboljšanje uslova života svih korisnika socijalne zaštite, što podrazumeva i rekonstrukcije postojećih i izgradnju novih ustanova za njihov smeštaj.

On je najavio otvaranje i državnog doma za stare u Valjevu. Kako kaže, projekat za izgradnju postoji, ali je zbog epidemije korona virusa stopiran.

- Saradnja lokalne samouprave i resora kojim rukovodim je na visokom nivou, čemu ćemo težiti i u periodu koji je pred nama - zaključio je Đorđević.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju