BEBA HEROJ IZLAZI IZ BOLNICE: Maleni Aleksandar na rođenju ostao bez majke, ovo je njegova prva fotografija

Novosti online

07. 10. 2020. u 10:20

BEBA heroj, Aleksandar Ivanović, čija je majka Brankica umrla od korone tokom porođaja na respiratoru, posle dva i po meseca ide kući.

БЕБА ХЕРОЈ ИЗЛАЗИ ИЗ БОЛНИЦЕ: Малени Александар на рођењу остао без мајке, ово је његова прва фотографија

Arhiva

Mališan, koji je rođen u sedmom mesecu, sa svega 920 grama 27. jula, kada su mu majku nekoliko puta reanimirali da bi se živ rodio, već ima 2.100 grama i spreman je da napusti Klinički centar Niš i ode kući u okolinu Vranja, gde ga željno iščekuje otac i ostali članovi familije.

- Beba će najverovatnije sutra kući. Stabilno je, ima 2.100 grama, diše dobro, nije više na kiseoniku, jede sve samostalno, nema više nikakve sonde, neurološki je dobro. Kolima hitne pomoći mališan će danas ići na Institut za neonatologiju u Beograd na pregled očiju, jer ima slabost očnog živca, pa mora da se proveri vid zbog eventualno toksičnog dejstva kiseonika - kaže dr Dejan Milojević, načelnik pedijatrijske intenzivne nege.

Popodne će beba biti vraćena u KC Niš i za sutra je planiran otpust.

- U startu ovaj dan, dan izlaska nije bio realan. Bilo je tu dosta pesimističnih dana, pa naiđe neki optimističan. Ali, srećom i to smo dočelali. Beba je potpuno dobro - ističe Milojević.

Mališan heroj nadljudskim naporima lekara došao je na svet živ tokom porođaja trudnice na respiratoru obolele od kovida Brankice Ivanović (34) iz okoline Vranja, koja je tog 27. jula i i preminula. Rođen sa svega 920 grama,  mališan se za dva meseca života izborio  s velikim nedaćama.


Brankica je sahranjena u rodnom Kumanovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NA TARI POČINJE NAPLATA ZA VOZILA: Za dolazak automobilom 300 dinara