PROFESORKA KISIĆ OBJASNILA: Nikad nismo objavljivali drugačije podatke

Tanjug

04. 10. 2020. u 23:56

- NIKO ni u jednom momentu nije saopštavao drugačiji broj zaraženih ili preminulih od korona virusa nego što je u tom momentu bilo u informacionom sistemu.

ПРОФЕСОРКА КИСИЋ ОБЈАСНИЛА: Никад нисмо објављивали другачије податке

Foto: Tanjug

Ovo je večeras rekla zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević.

- Mi smo po prvi put kada je u pitanju ova pandemija želeli da imamo transparentne podatke i prvi put smo imali informacioni sistem... Mi smo svakog dana sve saopštavali. Nijednog momenta, nijednog dana nismo objavljivali drugačije podatke od onih koji su stizali - kazala je Kisić Tepavčevićeva u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Povodom kampanje protiv Kriznog štaba rekla je da oni nisu nikakve žrtve i da samo rade svoj posao.

Ona je objasnila da prijava zaraznih bolesti funkcioniše tako što lekari šalju nadležnima i sve se sliva u "Batut".

Ponovila je da korona virus ne poznaje nikakve granice i da su pred njom svi jednaki.

Ona je istakla veliki rad epidemiologa u borbi protiv korona virusa i objasnila da 170 domova zdravlja, 24 zavoda i insituta unosi podatke, a da je u to uključno všše stotina osoba.

- Moram da navedem ogroman rad kolega epidemiologa... Zahvaljujemo se kolegama kliničarima... Zabluda je da mi nismo obukli mantile. Epidemiolozi mukotrpno izgaraju, a tek će intenzivno da rade - kazala je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je sa žaljenjem konstatovala da se ogroman trud da predstave situaciju kakva jeste, potrešno interpretira.

- Naš trud da predstavimo kako jeste sada se postpuno drugačije doživljava. Niko ni u jednom nije saopštavao drugačiji broj nego što je u tom momentu bilo u informacionom sistemu - ponovila je Kisić Tepavčevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a