OD DANAS MOGUĆE ELEKTRONSKO ZAKAZIVANJE ZA PCR TESTIRANJE Evo kako da to učinite

Novosti online

02. 10. 2020. u 11:53

PCR testiranje na lični zahtev građani će od danas moći da zakažu na Portalu eUprava www.euprava.gov.rs http://www.euprava.gov.rs.

ОД ДАНАС МОГУЋЕ ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ЗА ПЦР ТЕСТИРАЊЕ Ево како да то учините

Foto: Printskrin

Elektronsko zakazivanje termina u jednoj od 25 laboratorija u 22 grada i opštine mogu da zakažu svi građani, strani državljani sa boravkom u Srbiji i turisti.


Usluga je trenutno dostupna u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pirotu Nišu, Šapcu, Čačku, Užicu, Ćupriji, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Požarevcu, Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Kosovskoj Mitrovici, Kikindi, Zrenjaninu, Zaječaru, Vranju i Valjevu.
Kako da zakažete termin

Ukoliko želite da zakažete pi-si-ar testiranje na lični zahtev izaberete opciju Pokreni uslugu, klikom na https://euprava.gov.rs/usluge/6096. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.

Testiranje može da se zakaže za najviše 5 članova porodice, ukoliko željena laboratorija prima više lica u jednom terminu.

Testiranje može da se zakaže za građane Republike Srbije, strane državljane sa boravkom u Republici Srbiji, kao i za strane državljane bez boravka (turiste).

Nakon što odaberete broj lica koja žele da se testiraju na lični zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster Zakaži.

Testiranje pi-si-ar testom za građane Srbije i strana lica sa boravkom u Srbiji iznosi 6.000 dinara. Cena testiranja za strana lica bez boravka (turisti) iznosi 14.110 dinara.

Nakon što uspešno zakažete termin, sistem će generisati popunjene uplatnice. U ovom trenutku nije omogućeno elektronsko plaćanje ove usluge, te je neophodno da prilikom testiranja u zakazanom terminu ponesete jedan primerak overene uplatnice kao dokaz o uplati.

Da biste zakazali termin nije potrebno da budete registrovan korisnik portala eUprave.

Zakazivanje termina za pi-si-ar testiranje na lični zahtev omogućeno je i putem Nacionalnog kontakt centra Ministarstva zdravlja na broju 011/362-0000 svakim radnim danom od 8 do 20 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a