ĐURIĆ SA AMBASADOROM IZRAELA: Srpski narod u jevrejskom narodu vidi prijatelja

D.Zečević

30. 09. 2020. u 18:59

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom, kojeg je informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine i političko-bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini.

ЂУРИЋ СА АМБАСАДОРОМ ИЗРАЕЛА: Српски народ у јеврејском народу види пријатеља

Foto: Kancelarija za KiM

Dijalog je, prema Đurićevim rečima, suštinski važan za stabilizaciju političkih prilika u regionu i ekonomski razvoj, međutim Srbija neće u okviru procesa normalizacije odnosa ni implicitno ni eksplicitno priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Briselski dijalog je, prema Đurićevim rečima, u ovome trenutku talac nespremnosti Prištine da sprovede pre sedam i po godina preuzetu obavezu formiranja Zajednice srpskih opština.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju za javnost direktora Đurića, bilo reči i o nedavno potpisanom vašingtonskom sporazumu, a Đurić je izrazio očekivanje da će u predstojećem periodu Izrael, u duhu tradicionalnog prijateljstva naših država i naroda, nastaviti da ima sluha i poštovanja za srpske državne i nacionalne interese.

-Srpski narod će u bratskom jevrejskom narodu nastaviti da vidi prijatelja i sapatnika, i dva naroda će nastaviti da se ujedinjeno bore protiv revizije istorije i za istinu o zajedničkim stradanjima-podvukao je u saopštenju za javnost Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju