NAJNOVIJA ODLUKA: Ovaj grad u Srbiji ponovo uveo vanrednu situaciju

S.BABOVIĆ

30. 09. 2020. u 18:22

OPŠTINA Trstenik ponovo je uvela vanrednu situaciju, potvrđeno je “Novostima”. Do ove odluke koja je doneta danas, samo dve nedelje nakon što je u opštini ukinuto vanredno stanje, došlo je usled pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji Trstenika na šta ukazuje i poslednji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

НАЈНОВИЈА ОДЛУКА: Овај град у Србији поново увео ванредну ситуацију

Foto: S.Babović

-Od početka epidemije je na teritoriji naše opštine registrovano 109 pacijenata pozitivnih na KOVID-19, a među 11 novobolelih u čitavom Rasinskom okrugu, 10 iz Trstenika-navodi Milena Turk,predsednica opštine.

Foto: S.Babović

 

-Ispitivanjem kontakata obolelih,dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva.

Turk navodi da je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije i da su preduzete posebne mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa. Sugrađane moli da se pridržavaju propisanih mera kako bi se što pre izborili sa pandemijom.

Foto: S.Babović

 

Prema podacima ZZJZ Kruševac u zadnja 24 sata potvrđena su 3 novoboelela,a među njima dva u opštini Trstenik i jedan slučaj u Kruševcu.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu zabeleženo je 1.487 slučajeva KOVID-19,a trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 4.282 osobe. Izlečenim se smatra 1.409 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)