GRAĐANI SRBIJE I DALJE NE MOGU U EU: Granice zemalja članica Evropske unije ostaju zatvorene!

Tanjug

30. 09. 2020. u 12:20

ZEMLjE članice EU nisu danas menjale listu trećih zemlja za koje ne važe restrikcije za ulazak u EU, tako da će ograničenja za putovanja građana Srbije nastaviti da važe i u prvoj polovini oktobra.

ГРАЂАНИ СРБИЈЕ И ДАЉЕ НЕ МОГУ У ЕУ: Границе земаља чланица Европске уније остају затворене!

Foto P. Milošević

Diplomatski izvori Nemačke, koja trenutno predsedava Savetom EU, potvrdili su Tanjugu da ambasadori zemlja članica ni na današnjem sastanku u Briselu nisu revidirali listu onih zemlja kojima je na osnovu epidemiološke situacije dozvoljen ulazak na teritoriju EU, saznaje Tanjug u Briselu

Lista od 11 zemlja nije menjana od avgusta, a u Briselu napominju da je to zbog nestabilne epidemiološke situacije kako na Zapadnom Balkanu, tako i EU, ali i svetu.

EU je nakon višemesečnog zatvaranja spoljih granica u cilju zaustavljanja širenja pandemije Kovid-19, u julu oformila listu trećih zemlja kojima je na osnovu "bolje ili slične" epidemiološke situacije bio dozvoljen ulazak u prostor Šengena.

Srbija je prve dve nedelje jula bila među 15 zemalja za koje je važila preporuka za slobodno putovanje u EU. Zbog pogoršnja epidemiološke situacije u zemlji, Srbija je sredinom jula skinuta sa liste.

Trenutno "zeleno svetlo" za ulazak u EU imaju građani Australije, Kanade, Gruzije, Japana, Novog Zelanda, Ruandae, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Kine koja je podložna još i uslovu reciprociteta za putovanja građana EU na njenu teritoriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja