JOŠ JEDNA DRŽAVA PODIGLA RAMPU: Građani Srbije od sada mogu i u ovu zemlju, ali ima jedan uslov

Novosti online

30. 09. 2020. u 11:51

GRAĐANI Srbije mogu da uđu i u Ukrajinu pod uslovom da imaju polisu osiguranja.

ЈОШ ЈЕДНА ДРЖАВА ПОДИГЛА РАМПУ: Грађани Србије од сада могу и у ову земљу, али има један услов

Foto D. Curać

Kabinet ministara Ukrajine ukinuo je prethodno uvedenu zabranu ulaska u Ukrajinu od 30 dana za strance i lica bez državljanstva, preneo je B92.

Svim stranim državljanima bio je zabranjen ulazak do 28. septembra u ponoć.

"Od 28. septembra 2020. stranci i lica bez državljanstva mogu preći državnu granicu da bi ušli u Ukrajinu pod uslovom da imaju polisu osiguranja koju je izdalo osiguravajuće društvo registrovano u Ukrajini ili strano osiguravajuće društvo sa predstavništvom u Ukrajini ili ugovornim odnosom sa osiguravajućem društvom, partnerom u Ukrajini (asistans). Polisa osiguranja mora da pokriva troškove lečenja koronavirusom i da važi za period boravka u Ukrajini. Zahtev o posedovanju polise osiguranja ne odnosi se na neke kategorija lica", navodi se u saopštenju Ambasade Ukrajine u RS.

Ustanovljen je opšti zahtev o samoizolaciji za sve kategorije putnika koji u Ukrajinu stižu iz zemalja sa značajnim brojem inficiranih kovidom 19, kao i za strance koji su državljani takvih zemalja.

Spisak zemalja sa značajnim brojem inficiranih virusom korona od 25. septembra 2020. objavljen je na veb stranici Ministarstva zdravlja Ukrajine, piše B92.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere