POSLEDNJI LET TE VINUO MEĐU LEGENDE, OSTAO SI NA NEBU: Dirljiv oproštaj kolege od stradalog pilota Krsnika

NovostiOnline/Š.M.

29. 09. 2020. u 17:08

PILOT Dejan Krsnik, koji je izgubio život u padu aviona MiG-21 nedaleko od Zvornika, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju. Njega su na večni počinak ispratili porodica, brojni prijatelji i predstavnici Vojske Srbije.

ПОСЛЕДЊИ ЛЕТ ТЕ ВИНУО МЕЂУ ЛЕГЕНДЕ, ОСТАО СИ НА НЕБУ: Дирљив опроштај колеге од страдалог пилота Крсника

Foto: N. Skenderija

Poslednji pozdrav tragično stradalom pilotu, uputio je i jedan od kolega, koji je pročitao oproštajni govor:

- Svi smo tužni zbog tvog odlaska. Tvojoj porodici bio si sve, nama klasićima si bio više od prijatelja, bio si brat, drug, saborac i neko na koga smo uvek mogli da se ugledamo i oslonimo.

Tvoj šeretski osmeh i spremnost na šalu uvek u nas podsećali kakav si bio, kakav si pre svega čovek, ljudina, gromada kako bi tvoj sin Luka rekao.

Pred ovim svim ljudima kojima si bio voljen dragi Dejane reci ne mogu da opišu ono što sada svi osećamo.

Osećamo duboku prazninu u ovom kišnom jesenjem danu, i nebo plače za tobom. Ovaj dan je okupan tminom. Dejane, među nama su ostale mnoge neizrečene reči, kao i tvoji neostvareni snovi. Klaso, ne boli tvoj odlazak, boli sve ono što dolazi posle. Boli nemogućnost da se družimo, da letimo zajedno, bole nas suze, bole nas uspomene i ćutanja. Bole nas reči koje nismo stigli da izgovorimo, a izrekli bi.

Klaso, kažu da ljude definišu i određuju njihovi životni izbori, tebe je izbor da postaneš pilot odredio i odveo na put na kome smo se sreli i na kom smo zajedno putovali 34 godine. Bio je to izbor dečaka koji je početkom septembra davne 1986. godine došao u Mostar da postane pilot. Tokom godina odrastao u čoveka pilota koji je živeo svoje dečačke snove do samoga kraja.

Dragi naš Kuki, nikada te nećemo zaboraviti, zbog toga sto je veza kojom smo vezani neraskidiva, iskovana zajedničkim snovima, željama, iskustvima i nadanjima na trnovitom putu koji smo prošli, na kom smo sazreli i živeli. Klaso, ti si ostvario ono o čemu svaki od nas pilota mašta.

Tvoj poslednji let te vinuo među legende, ostao si na nebu i zauzeo svoje večno mesto u aleju pilota. Počivaj u miru i večna ti slava i hvala za sve voljeni naš Kuki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...