Najnoviji presek o nadzoru nad građanima koji ulaze u Srbiju: Evo koliko ih ima simptome i koliko je popunilo test samoprocene

Novosti online

28. 09. 2020. u 13:59

ZA nepunih 10 dana, tačnije smene u noći između nedelje i ponedeljka, 27. i 28. septembra, u Srbiju je ušlo i popunilo test samoprocene u okviru nadzora zbog korona virusa 43.498 naših građana, kažu u Ministarstvu zdravlja.

Најновији пресек о надзору над грађанима који улазе у Србију: Ево колико их има симптоме и колико је попунило тест самопроцене

Depositphotos

Svi oni su se javili na portal www. e-zdravlje.gov.rs i popunili test samoprocene.

- Od tog broja, njih 54 odmah nakon prijave i popunjenog testa samoprocene upućeno je u kovid ambulante jer su suspektni na kovid 19 - saznaje Telegraf u Ministarstvu zdravlja.

Najviše dolazaka beleži se iz Crne Gore, zatim Bosne i Hercegovine, a zatim iz Hrvatske.

Juče je na primer u Srbiju stiglo 3.128 građana, i to iz Crne Gore 828, iz  BiH 1.684, a iz Hrvatske 326. Pre jedan dan je u Srbiju ušlo i popunilo test 4.477 osoba - iz Crne Gore - 1.772, iz BiH - 1.606, a iz Hrvatske 354.

A, dan pre je stiglo 3.647 građana, i to iz Crne Gore 1.438, iz BiH - 1.194 a iz Hrvatke 542.

Nadzor nad našim građanima koji se vraćaju iz Crne Gore, Hrvatske, BiH i Albanije počeo je u petak, 18. septembra u 18 sati.

Svaki naš ili strani državljanin sa boravkom u Srbiji, koji ulazi u zemlju, dobija na graničnom prelazu obaveštenje da u roku od 24 sata treba da se prijavi zdravstvenim vlastima u Srbiji.   

Prijava se radi elektronski, putem sajta www.e-zdravlje.gov.rs . Na ovom sajtu, naime, povratnici treba da urade test samoprocene na korona virus.

Rezultat testa je pokazatelj da li je potrebno da se jave u Kovid ambulantu ili ne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)