BROJ OBLELIH OD KORONE: U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare 73 zaraženih

Tanjug

27. 09. 2020. u 15:40

БРОЈ ОБЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ: У установама социјалне заштите и домовима за старе 73 заражених

Foto: J. Ćosin

ZAKLjUČNO sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 54 korisnika i 19 zaposlenih.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno je u gerontološkim centrima Knjaževac, Subotica i Novi Sad (RJ Liman i RJ Novo naselje).

Zaraženih ima i u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci" u selu Jabuka kod Pančeva, Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" iz Beograda i dva doma za smeštaj odraslih i starijih - "Kladomoks plus (Kladomox plus)" iz Kelebije i "Terza Eta" iz Priboja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 1.026, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 412, precizira se u saopštenju.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u tim ustanovama, kod kojih postoji takva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)