KOMBINOVANA NASTAVA NA FAKULTETIMA JEDINI IZBOR: Rektorka Beogradskog univerziteta o radu tokom korone

tanjug

27. 09. 2020. u 13:12

КОМБИНОВАНА НАСТАВА НА ФАКУЛТЕТИМА ЈЕДИНИ ИЗБОР: Ректорка Београдског универзитета о раду током короне

Foto: Tanjug

REKTOR Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je danas da je kombinovana nastava izbor za sve univerzitete u Srbiji u novoj školskoj godini i da nema mnogo mogućnosti da bude drugacija.

Ona je za RTS rekla da će se u zavisnosti od epidemioloških uslova nastava prilagođavati.

Naglasila je da počinju nastavu s velikim naglaskom da brucoši osete taj fakultetski život i da imaju što više nastave uživo.

"To znači da studenti viših godina koji imaju iskustva s onlajn nastavom nastavljaju jednim delom s tom nastavom", navela je Popović.

Kaže i da su spremni da sagledaju sve povratne informacije i unaprede rad na nastavi na daljinu, kao i da otklone neke primedbe koje su studenti imali.

"Svaki fakultet će napraviti svoj konretan plan kako će raditi. Pod velikim pritiskom su fakulteti koji imaju eksperimentalnu nastavu i kod njih je to najkomplikovanije", ukazala je rektorka Beogradskog univerziteta.

Komentarišući zahtev grupe studenta za smanjenje školarine za 30 posto, Popovićeva je ocenila da su svi svesni situacije da mnogi studenti imaju ozbiljne teškoće da pokriju troškove studiranja.

"Medutim, okolnosti su takve da bilo kakvo linearno smanjenje ne bi pomoglo ni studentima a jako bi ugrozilo fakutlete. U tom smislu su svi fakulteti spremni i već su to činili, studentima koji su im se obratili za smanjenje ili potpuno oslobađanje školarine i ja verujem da je to put kojim treba da idemo", zaključila je rektorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

realno

27.09.2020. 14:26

Neće da smanje školarine? Imaju tri upisna roka i još mesta na budžetu? E to će konačno da "ugrozi" BU. Sve manje ljudi koji će da studiraju na BU. Online za manje para može da se studira bilo gde u svetu.

sale

27.09.2020. 18:44

Svi ti lihvari koji nece da se smanje skolarine u ovo vreme corone su sve svoje skole zavrsavali na racun drzave a sad bi da gule narod fuuuuuuuj online nastava ne vredi ni 50 posto te skolarine.