NOVO UPOZORENjE RHMZ-a: U narednih sat vremena pljuskovi i nevreme - na udaru posebno ovi delovi Srbije!

Novosti onlajn

26. 09. 2020. u 18:28

НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: У наредних сат времена пљускови и невреме - на удару посебно ови делови Србије!

Foto: Tanjug

CRNI oblaci, koji su oko podneva doneli snažne pljuskove i grad u Beogradu, odavno su se razišli, ali trenutne meteorološke prilike ne bi trebalo da nas zavaraju.

- U narednih sat vremena u zapadnoj, centralnoj, istočnoj i južnoj Srbiji ponegde kiša ili pljuskovi sa grmljavinom - najnovija je najava na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: RHMZ Printscreen

U celoj Srbiji na snazi je žuti meteoalarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objasnili su meteorolozi RHMZ-a.

Bujice, grad i mrak usred dana

Snažno nevreme praćeno kišom i jakim vetrom, a ponegde i pljuskovima, grmljavinom i gradom, zahvatilo je oko podneva veći deo Beograda. Zbog velike količine padavina u kratkom vremenskom roku, pojedine prestoničke ulice su bile poplavljene.

I dok su se vozači u centralnim delovima grada borili sa bujicama, "preko reke" je toliko pljuštalo da je izgledalo kao da je usred bela dana pao mrak. S druge strane, sugrađani koji su se u momentu nepogode zatekli na Adi Ciganliji bili su svedoci - tajfuna.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)