SAKUPILI POMOĆ ZA ĐINU: Za lečenje devojčice iz Sivca, za samo deset dana prikupljeno tri miliona dinara

Z. R.

26. 09. 2020. u 07:52

ZA samo 10 dana prikupljeno je 3.000.000 dinara, neophodnih za lečenje malene Đine Zejak (2) iz Sivca, tokom naredne dve godine.

САКУПИЛИ ПОМОЋ ЗА ЂИНУ: За лечење девојчице из Сивца,  за само десет дана прикупљено три милиона динара

Foto privatna arhiva

Podvig u prikupljanju pomoći postigli su Sivčani, organizatori akcije "Za Đinu", koji su obezbedili podršku humanih ljudi iz naše zemlje i inostranstva. Zbog posledica encefalitisa, ova devojčica ne može da hoda i sedi, niti da se okreće i priča.

- Novac koji su Đinini roditelji dobili na ruke od donatora biće upotrebljen za kupovinu skupocenog uređaja za kućno lečenje - naveo je, u ime organizatora, Milinko Džuver.

- Skupa fizikalna i medikamentozna terapija će se nastaviti i nakon perioda od dve godine od novca uplaćenog preko iznosa od 3.000.000 dinara. Iz tog razloga će ostati aktivni brojevi računa i SMS broj 859 na 3030 Fondacije „Budi human".

 

KUTIJE DO 1. OKTOBRA

U AKCIJI "Za Đinu" održaće se i Humanitarni bazar 26. septembra u Sivcu, kao i atletska trka na pet kilometara 3. oktobra u Kuli. Dobrovoljni prilozi u kutijama prikupljaće se do 1. oktobra.

Džuver je istakao da novac za Đinino lečenje Fondacija direktno uplaćuje na žiro-račune zdravstvenih ustanova, apoteka i laboratorija, što isključuje svaku mogućnost zloupotrebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije