DR KISIĆ-TEPAVČEVIĆ SAOPŠTILA VAŽNU BROJKU: Evo koliko je dece obolelo od korone

Novosti online

25. 09. 2020. u 16:00

NA Konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije dr Darija Kisić-Tepavčević, zamenica Instituta za javno zdravlje Batut, govorila je i o oboleloj deci.

ДР КИСИЋ-ТЕПАВЧЕВИЋ САОПШТИЛА ВАЖНУ БРОЈКУ: Ево колико је деце оболело од короне

Foto: P. Milošević

 

Rekla je da su prošle 4 nedelje od početka školske godine i podsetila da je u prethodnom periodu bilo zaraženo 36 dece školskog uzrasta.

- 21. septembra u osnovnoj školi je prijavljeno dvoje dece a u srednjoj jedno. Dan kasnije nije bilo prijavljene dece u osnovnim školama, dok je jedan bio u srednjoj. 23. septembra nismo imali nijedan slučaj, dok je dan kasnije jedan učenik bio zaražen u osnovnoj, a dvoje u srednjoj - rekla je ona.

- Ukupan broj u osnovnim školama je 39 dece, a u srednjim 16. Sem u jednom slučaju, radilo se o sporadičnom oboljevanju. Reagovalo se praktično odmah i ta deca nisu išla u školu - navela je ona.

Podsetimo, u protekla 24 sata u Srbiji je zaraženo još 75 osoba. Jedan pacijent je preminuo, dok je njih 22 na respiratorima.

U Beogradu je registrovano 36 odsto osoba koje su pozitivne na korona virus, navela je dr Kisić-Tepavčević. Kako je dodala, manji je broj hospitalizacija i to su podaci koji ohrabruju.

- Spadamo u zemlje sa najmanjim rizikom u Evropi u ovom trenutku. Uspeli smo da držimo stabilnu epidemiološku situaciju i nadamo se da će to tako i da potraje - navela je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)