RAĐEN TEST NA "MILOŠU": Vulin se oglasio iz Nikinca - evo u kakvom stanju je vozilo (FOTO)

Novosti online

20. 09. 2020. u 12:58

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin obišao je poslednju fazu ispitivanja pred uvođenje u naoružanje Vojske Srbije višenamenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4x4 „Miloš“, kao i obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u korišćenju tog oklopnog borbenog vozila na poligonu Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci”.

РАЂЕН ТЕСТ НА МИЛОШУ: Вулин се огласио из Никинца - ево у каквом стању је возило (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Vulin je istakao da su završena poslednja ispitivanja i možemo da kažemo da je borbeno oklopno vozilo „Miloš” položilo baš sve testove.

- Naša Vojska će biti ojačana još jednim sredstvom koje proizvodimo sami, koje smo sami osmislili i sami napravili i koje ćemo staviti na raspolaganje našoj vojsci. Vojska Srbije se oprema, Vojska Srbije se naoružava, a do kraja godine možemo očekivati još dobrih vesti i još novih složenih borbenih sistema koji će postati deo naše vojske i ojačati je – naglasio je ministar Vulin.

Pripadnik 72. brigade za specijalne operacije istakao je da je na poligonima Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci” realizovano opitovanje vozila „Miloš”, na nekoliko radnih tačaka, među kojima je i opitovanje ukrcno-iskrcnog dela za ljudstvo.

- Iskustva su pozitivna i raduje nas to što će ovakvo vozilo da bude deo 72. brigade za specijalne operacije. Utisci su veoma pozitivni, vozilo je izuzetno – naglasio je dodajući da su pripadnici te jedinice učestvovali u opitovanjima moto-tehničkog dela, gde su vozači proveravali upotrebu vozila u terenskim uslovima, a nišandžije su izvele gađanje u cilju proveravanja nišanskih sprava.

U okviru ispitivanja, prikazana je simulacija nailaska borbenog oklopnog vozila „Miloš” na minsko-eksplozivnu napravu, koja je omogućila da se sagledaju posledice eksplozije na posadu unutar vozila.

Obilasku su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan i načelnik Uprave za razvoj i opremanje brigadni general Milan Popović.

Vozilo „Miloš“, čiji je nosilac razvoja i proizvodnje JP Jugoimport - SDPR, može se koristiti za patrolu i izviđanje, kao komandno ili sanitetsko vozilo, zatim za protivgerilsku, protivterorističku i protivoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorija i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine