REKTORKA BEOGRADSKOG UNIVERZITETA: Od oktobra pojačan nadzor nastave na daljinu

Tanjug

20. 09. 2020. u 08:23

UNIVERZITET u Beogradu odlučio se za kombinovani model nastave od oktobra, uz održavanje teorijskog dela nastave na daljinu, a praktičnog u manjim grupama na fakultetima, izjavila je rektorka Ivanka Popović i najavila veći nadzor onlajn predavanja.

РЕКТОРКА БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА: Од октобра појачан надзор наставе на даљину

Foto: Tanjug

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović je za Kurir rekla da su zbog korona virusa okolnosti nepredvidive i da se Univerzitet odlučio na kombinovani model nastave koji može brzo da se prilagodi epidemiološkim uslovima.

Teorijski deo nastave održavaće se na daljinu, a praktični na fakultetima, u manjim grupama, rekla je Popović i istakla da su su novoj školskoj godini prethodile intenzivne pripreme fakulteta tokom leta.

Ona je najavila da će u ovoj školskoj godini nadzor realizacije nastave biti pojačan, ali "ne sa namerom da se kontroliše, već sa namerom da se studentima obezbedi najbolja moguća nastava".

Popović je istakla da je bio potreban ogroman napor da se održi nastava na daljinu i zahvalila se svima onima koji su prepoznali posebne okolnosti u kojima se delovalo i sa kojima se još uvek suočavamo.

- Međutim, jedan manji deo akademske zajednice nije bio dorastao zadatku i moraće da menja svoje navike u novoj školskoj godini - istakla je Popović.

Pandemija nas je naučila da moramo brže da reagujemo na nove okolnosti, rekla je Popović.

Upitana o mogućnostima za ispunjenje zahteva studenata da se školarine smanje za 30 odsto, Popović je rekla da očekuje da će fakulteti izaći u susret onima koji su u teškoj situaciji.

- S punim razumevanjem teškoća u kojima se pojedini studenti nalaze, očekujem da će fakulteti, u okviru svojih mogućnosti, izaći u susret studentima koji podnesu obrazložene zahteve za smanjenje ili oslobađanje od školarine - rekla je rektorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)