OVAKO IZGLEDA INTERNAT VOJNE GIMNAZIJE: Prijatno mesto za učenje i život

Novosti online

19. 09. 2020. u 14:58

ОВАКО ИЗГЛЕДА ИНТЕРНАТ ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ: Пријатно место за учење и живот

Foto: Ministarstvo odbrane

INTERNAT Vojne gimnazije je u funkciji smeštaja učenika od 1973. godine. Nakon 45 godina korišćenja objekata Internata Vojne gimnazije, Ministarstvo dobrane je 2018. godine prvi put uložilo značajnija novčana sredstva za njegovu potpunu rekonstrukciju.

U smeštaj učenika Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole usmeravana su sredstva kako bi smeštajni kapaciteti i uslovi života i rada najmlađih pripadnika sistema odbrane bili poboljšani i podignuti na najviši nivo.


Učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, koji su smešteni u internatu u Humskoj ulici, danas, nesumljivo,  žive u mnogo boljim uslovima, nego njihove kolege iz prethodnih generacija. Infrastrukturni radovi u internatu Vojne gimnazije deo su sistemskog ulaganja Ministarstva odbrane u podizanje kvaliteta u vojnom obrazovanju kako bi se vojni gimnazijalci školovali po najvišim svetskim standardima.
 
U internatu Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole detaljno je renovirano više od 10.000 kvadratnih metara smeštajnog i kancelarijskog prostora, odnosno 130 učeničkih soba na šest nivoa ukupnog smeštajnog kapaciteta od 516 ležaja. Učeničke sobe su opremljene modernim nameštajem i inventarom što omogućava da učenici postižu bolje rezultate tokom školovanja. Uz to, detaljno su renovirana i učenička kupatila, zajedničke prostorije koje su opremljene modernim nameštajem, soba za posete, kao i ulaz u hol internata sa oslikanim grbom škole u keramičkoj podlozi.

Foto: Ministarstvo odbrane

 Stalan rad na unapređenju funkcije ishrane uticao je i na renoviranje restorana internata, čime je unapređen tehničko-tehnološki i nutritivni aspekt funkcije ishrane.

U sastavu biblioteke Vojne gimnazije, koja raspolaže sa udžbeničkom građom i fondom sa više od 11.000 naslova, nalazi se moderna, opremljena računarima, čitaonica u kojoj se učenici pripremaju za nastavne obaveze.
 
Prvog dana ove školske godine u internatu je otvorena i najmodernija vazdušna streljana u Srbiji. Za nju je izvršena nabavka najsavremenije opreme, među kojima su i sistemi elektronskih meta SIUS, kao i vazdušne puške i pištolji marke Hammarly proizvođača Walther.

O značaju srednjoškolskog vojnog obrazovanja i novom odnosu prema najmlađim pripadnicima sistema odbrane govore nam posete najvišeg državnog rukovodstva, što svedoči da se o onima koji su budućnost sistema odbrane vodi računa u svi aspektima njihovog života i rada.
 
Renoviranje Internata Vojne gimzaije deo je širih radova koji se sprovode u Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane sa ciljem podizanja kvaliteta uslova života i rada kadeta i učenika, što se može smatrati svojevrsnim ulaganjem u odbrambene kapacitete naše zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Vesna

19.09.2020. 19:03

Uslovi su odlični,hrana takodje,briga i medicinska zaštita,jednodnevni izleti u sklopu skolovanja,ja sam prezadovoljan roditelj šljaka vojne gimnazije.

Mladen Mačar

19.09.2020. 19:53

Slušajte... To je definitivno najbolja srednja škola od svih srednjih škola, na svijetu! Osim naravno, četverogodišnje srednje vojne škole, za koju ne znam da li sad postoji. To vam je tako...