KORONA U KLUPAMA: Ministar saopštio koliko je oboleih đaka u osnovnim i srednjim školama u Srbiji

Tanjug

16. 09. 2020. u 08:57

U PRVE dve nedelje nastave u osnovnim i srednjim školama virusom korona zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da je reč o sporadičnim slučajevima ako se zna da u školama u Srbiji ima oko 850.000 đaka.

КОРОНА У КЛУПАМА: Министар саопштио колико је оболеих  ђака у основним и средњим школама у Србији

Foto: Tanjug

On je za TV Pink precizirao da je u 1.250 osnovnih škola u Srbiji zaraženo 25 učenika, da od tog broja šestoro učenika nije ni dolazilo u školu.

"U Beogradu je zaraženo 16 učenika, zatim ima sporaduičnih slučajeva u Somboru, Novom Pazaru, Zaječar, Vranju, Nišu, Leskovcu", naglasio je on i dodao da je u osnovnim školama zaraženo i sedam nastavnika.

MInistar je naveo da su deca u škole dolaze sa maskama, da se održava distanca, da su nastavnici odradili dobar posao i da su škole danas najbezbednije mesto, gde je mogućnost prenošenja zaraze mnogo manja nego u parkovima, sportskim terenima gde se inače deca druže van škole.

Šarčević je još jednom apelovao na pojedince da ne fotografišu i snimaju decu u školi, jer je to zakonom zabranjeno.

"Garantujem da su škole najsigurnije mesto u državi. Snimanje tuđe dece neovlašćeno je zabranjeno ", rekao je ministar.

Napominje da prosvetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se sprovode preventivne mere u školi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mara

16.09.2020. 12:07

U pravu je ministar. Dete mi ide u 4 razred i svi nose maske, ne smeju da dele uzinu, distanca... E sad o higijeni ne znam, jer nama roditeljima ne dozvoljavaju ulazak u skolu. Jedino sto bih predlozila, a znam da su neke skole to nabavile, to je neki ruski preciscivac vazduha koji preciscava vazduh od virusa i bakterija, a i smoga. Mislim da je to pametna investicija.