VOJSKA SRBIJE PREDSTAVILA NOVE SNAGE Predsednik poručio: Za našu vojsku postoji samo jedna strana - SRBIJA! (FOTO/VIDEO)

S.M.

subota, 12. 09. 2020. u 11:06 >> 12:06

ВОЈСКА СРБИЈЕ ПРЕДСТАВИЛА НОВЕ СНАГЕ  Председник поручио: За нашу војску постоји само једна страна - СРБИЈА! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z.Jovanović

PROMOCIJA novih oficira Vojske Srbije 140.i 141. klase počela je u 11 sati na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Zbog pandemije virusa korona, manifestacija se održava na Banjici, bez prisustva porodice i prijatelja, a ne kao dosada ispred Republičke Skupštine.

Danas činove potporu nika dobija 152 kadeta Vojne akademije i Medicinsko fakulteta VMA.

Najbolji među njima je poptporucnik Ognjen Zlatić. Danas Vojska Srbije posle devet godina dobija i još dve dame pilote, koje će leteti na helikopteru Gazela.

Foto: Z.Jovanović

Ovde su prisutni svi visoki zvaničnici, a stigao je i predsednika Srbije Aleksandara Vučić, koji je pozdravio sve prisutne.

Intonirana je himna "Bože pravde".

Govor vrhovnog komandanta Vojske Srbije

- Srbija je ponosna na svoju vojsku, na svoje oficire i vojno školstvo - rekao je Vučić u svom pozdravnom govoru kadetima kojima se obratio sa dragi kadeti rekavši da je poslednjih godina urađeno mnogo toga i kada je reč o statusu, novim zgradama, njihovom boljitku, popularnosti odlaska u vojsku, gde se VS vidi kao budućnost, mesto za pristojan život za sebe i porodicu.

Vučić je dodao da ove reči nisu napisane u njegovom govoru i da želi da kaže da će VS štititi vojnu neutralnost Srbije i to ne onu na papiru nego stvarnu jer  za sve nas postoji samo jedna jedna strana i otadžbina a to je Srbija!

 - Ogovorićemo svakom ko se drzne zato ćemo ljubomorno čuvati svoju neutralnost - dodao je Vučić i naglasio da želi da se zahvali i roditeljima koji su dali ovakve junake i junakinje svojoj otadžbini Srbiji.

Svi koji mi pišu govore boje se to da napišu da ne pogreše. U današnjem svetu nepredvidivosti, Srbija mora da ima jaku vojsku koja štiti državu. Vojska Srbije štitiće vojnu neutralnost. Naš posao je da radimo za svoju zemlju. Imaćete pozive sa svih strana, pokušavaće da vas svrstaju na razne strane. Morate da shvatite da za vas treba da postoji samo jedna jedina strana - a to je Srbija. Probaćemo da se izborimo za vojnu neutralnost, svojom verom treba da odvratite svakog potencijalnog agresora. Nikome nećemo da pretimo, nikoga nećemo da ugrozimo, ako je to uopšte moguće u današnje vreme. Jer danas vlada doktrina: "Ako niste sa nama, onda ste protiv nas". Obezbedićemo vam povoljne stanove. U vreme kada ceo svet ima problema sa životnim standardom, mi ćemo raditi na poboljšanju vašeg standarda. Obučavaćemo naše vojnike na najbolji mogući način.

- Beskrajno sam zahvalan vašim roditeljima što su odgajili takve junake, žao mi je što ne mogu da budu danas ovde.

Živela vojska Srbije, živela Srbija - rekao je Vučić.

Foto: Z.Jovanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (98)

Luka

12.09.2020. 11:30

Ovo je nas nacin da kazemo koliko cenimo, koliko smo ponosni na mlade ljude i mozemo da budemo veoma srecni sto ovakve ljude imamo u sastavu nasih struktura bezbednosti.

Kosta

12.09.2020. 12:18

Ponosni su roditelji ovih mladih oficira. Korona virus ih je sprečila da ih danas zagrle, čestitaju na završetku školovanja. U njihovo ime uradio je predsednik države, na tradicionalnoj smotri. Želimo im mirne godine koje su pred njima!

Jovan

12.09.2020. 12:32

Zaista lepo od strane našeg predsednika. Srbjia je na dobrom i pravom putu zahvaljujući Aleksandru Vučiću nastavićemo da gradimo bolju budućnost za našu Vojsku.

Ilija

12.09.2020. 12:32

Srbija nikada vise nece biti vojno inferiorna u ondnosu na bilo koga.Ulazemo u vojsku jer zelimo da ocuvamo mir i stabilnost,jer nikome ne pretimo,ali bicemo sposobni da se od bilo koga odbranimo.

Coki

12.09.2020. 12:33

Vojska je danas dosta modernizovana nego pre uloženo to je dosta novca i sada mogu svi da budu ponosi na Vojsku. Planirano je još da bude uloženo novca.

Darko

12.09.2020. 12:59

Važni su zadaci pred ovom generacijom oficira, treba da sačuvaju granice i odbrane zemlju od svakog agresora. Nadajmo se da ratova u okreženju neće biti, mirno se mora rešavati svaki konflikt.

Jana

12.09.2020. 15:02

Ceo svet treba da vidi šta Srbija ima i kakav je potencijal naše vojske. Ova prelepa slika naših najmlađih oficira pokazaće svetu da je Srbija jaka i moćna, spremna da svojim građanima obezbedi miran i bezbedan život.

Bojo

12.09.2020. 15:42

Divna slika danas na Banjici. Srbija moze biti ponosna na vojsku Srbije kojoj je vracen ugled i podignut na najvisi moguci nivo. Posle dugo godina, danas smo bezbedni, jer imamo modernu opremljenu vojsku i strucno osposobljene vojnike, koji su u svakom trenutku spremni da ispune najteze zadatke i odole najvecim izazovima.

Ivana

12.09.2020. 16:01

Vojska Srbije treba da služi narodu i Srbiji, da bude jaka i snažna i da može da odgovori na sve uslove. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će biti jaka i stabilna, ali i treba da jača države na Balkanu. Srbija teži jedinstvo celog Balkana.

petra

12.09.2020. 17:21

Iako vodimo politiku mira i stabilnosti prema svima, moramo da se trudimo da obezbedimo svoju vojsku po svim svetskim standardima, kako bi se svi građani osećali sigurno i bezbedno u svojoj zemlji.

Ivana

12.09.2020. 17:25

VS treba da se jača i da se razvija, Srbija se danas cela razvija i gradi, to je ono što je važno za ekonomski napredak i razvoj naše države.Srbija se cela razvija i gradi.

Lina

12.09.2020. 19:54

Naši kadeti su stekli neophodna znaja i kompetencije, osposobljeni su da obavljaju misiju i zadatke za svoju otadžbinu, a mi smo svi veoma ponosni na njih!

Željko

13.09.2020. 08:57

Za bezbednost svake zemlje bitno je da ima dobro uvežbanu vojsku, opremljenu savremenom vojnom opremom i naoružanjem, ali i da njeni pripadnici budu adekvatno zbrinuti od strane države, kako bi se u potpunosti mogli posvetiti svom pozivu.

Dalibor

13.09.2020. 09:40

Imamo odlicnu vojsku stim sto se sad dosta ulaze u naoruzanje tako da smo postali jos jaci i stabilniji sto je velika zasluga ove vlade i predsednika.

star

13.09.2020. 09:59

Srbija kako na ekonomskom, tako i na vojnom planu sve više ojačava, treba svakom potencijalnom agresoru odvratiti misli od napada na našu suverenu zemlju.

Maka

13.09.2020. 10:30

Divno je kada zemlja ulaze u svoju bezbednost, mi kao zemlja ne zelimo nikog napadati prvi ali cemo svakako umeti da se odbranimo ukoliko budemo bili napadnuti!

Koriolan

13.09.2020. 11:59

Vojska Srbije je poslednjih godina postala veoma snažna i moderna,a najveću njenu snagu predstavljaju njeni mladi i stručni kadrovi.