NAJNOVIJA OBJAVA KONA: Evo šta nam poručuje poznati epidemilog

Novosti online

11. 09. 2020. u 09:57

НАЈНОВИЈА ОБЈАВА КОНА: Ево шта нам поручује познати епидемилог

Dr Predrag Kon / Foto Tanjug

EPIDEMIOLOG Predrag Kon na svom Fejsbuk nalogu objavio je najnoviji staus od kog gori interent.

Evo šta nam poručuje poznati epidemiolog:

-Treba da se odlučimo... Da li su nam važnija masovna veselja ili da držimo zajedno epidemiju pod kontrolom... Da li je značajnije da organizatori svadbi, muzičari, prodavci venčanica uspešno rade, da sportski navijači prisustvuju utakmicama, da li su nam važniji masovni skupovi i razni događaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi i čuvanje zdravstvenog sistema Srbije? Da li su nam putovanja važnija od zdravstvene bezbednosti? Da li i kada je besmisleno rizikovati zbog okupljanja koja se danas mogu uz malo više volje bezbedno i jeftinije organizovati online (kongresi, konferencije)? Da li smo u stanju da se kao društvo još više adaptiramo, da država pomogne i onima kojima do sada nije, a objektivno ne mogu zbog epidemije da rade?

Treba da se odlučimo, da li je teže sprovesti mere obaveznog nošenja maski ili svakodnevno sahranjivati preminule od COVID-19...

 

A mogli bi zajedno uz mnogo više razumevanja i solidarnosti samo striktnim sprovođenjem mera da sprečimo razornost još jednog talasa, pika, povećanja. Da ga bar značajno oslabimo... Zaista zavisi od svih nas.

I to neće rešiti pojedinci, vlada, predsednik... Svi su samo u prilici da pokazuju put, traže i pronalaze izlaz, a rezultat dolazi samo sa postojanjem razumevanja i solidarnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)