PREVENTIVA SE ISPLATI: Slovenija i Srbija najuspešnije u sprečavanju širenja korone

Tanjug

10. 09. 2020. u 08:10

Ukupan broj zaraženih korona virusom u Sloveniji iznosi 3.312, a u poslednja 24 sata obolelo je 79 ljudi i nije bilo novih smrtnih slučajeva među kovid pacijentima, objavljeno je na sajtu Vorldmeters.

ПРЕВЕНТИВА СЕ ИСПЛАТИ: Словенија и Србија најуспешније у спречавању ширења короне

Foto: Dragan Milovanović

Slovenija je u regionu za sada najefikasnija u borbi protiv korona virusa, a odmah iza nje je Srbija.

U poslednja 24 sata nadležne službe u Srbiji registrovale su 84 novozaraženih i jedan smrtni ishod među obolelima od kovida-19.

Broj novoobolelih u Hrvatskoj je 341 i tri smrtna slučaja, u Bosni i Hercegovini 297 novozaraženih i šest preminulih i u Crnoj Gori 219 novih slučajeva i dva preminula.

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 8.285 ljudi, a njih 84 bilo je pozitivno, pa je Srbija odmah iza Slovenije po najmanjem dnevnom broju zaraženih.

Jedan pacijent je preminuo, saopšteno je na sajtu srpskog ministarstva zdravstva.

Broj zaraženih raste u Crnoj Gori.

U ovoj zemlji je od 822 analizirana uzorka potvrdeno 219 novih slučajeva korona virusa, dakle pozitivan je bio svaki četvrti testirani.

Od posledica kovida-19 preminule su još dve osobe u Crnoj Gori.

Kako je izjavio direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić, u Crnoj Gori se nalazi oko 75.000 građana Republike Srbije.

U Severnoj Makedoniji danas nije bilo smrtnih slučajeva među kovid pacijentima, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije.

Inače, Gradani Srbije, Crne Gore i BiH od danas za ulazak u Severnu Makedoniju moraju obavezno imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Takvu odluku vlada S. Makedonije je donela na predlog Komisije za zarazne bolesti, zbog, kako je obrazloženo, ozbiljnog širenja korona virusa u zemljama regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju