RODITELJI O NABAVCI UDŽBENIKA: Voleli bismo da imamo spisak knjiga na vreme

Tanjug

08. 09. 2020. u 19:33 >> 19:25

RODITELjI đaka i ovog septembra čekali su u redovima ispred knjižara kako bi deci kupili udžbenike a kako kažu, kupovinu bi im olakšalo kada bi ođednom imali čitav spisak potrebnih knjiga za školu, a voleli bi i kad bi na jednom mestu sve mogli da ih kupe.

РОДИТЕЉИ О НАБАВЦИ УЏБЕНИКА: Волели бисмо да имамо списак књига на време

Novosti

Danijela Karpić, majka srednjoškolca, u red je ispred knjižare Zavoda za udžbenike i za Tanjug da su krenuli u potragu za knjigama.

"Ovde se kupuje engleski za srednjoškolce, a većina roditelja gleda da kupi i neku polovnu knjigu koju ćemo potražiti na Trgu ili negde drugde", rekla je Danijela i izrazila nadu da će ipak lako doći do svih udžbenika iz kompleta za treći razred srednje škole u koju njen sin ide.

Jadranka Janković smatra da neće lako doći do knjiga i izražava žaljenje što roditelji ne dobiju ceo spisak istog dana.

"Ne postoji centralni spisak i jedna - centralna knjižara. Svaki dan kad saopšte šta treba, idemo u kupovinu", rekla je Janković i navela da se uvek čudila što ljudi stoje u redovima ispred knjižara i pitala se zašto čekaju poslednji trenutak.

Navodi da sada, kada je na njihovom mestu, vidi i zašto - da to ne rade svojevoljno već zato što spisak udžbenika ne dobiju na vreme.

Ta majka srednjoškolca izrazila je žaljenje što, kako kaže, polovnih knjiga nema kao nekada - menjaju se izdavači, autori...

Podsetila je da situaciju menja i to što je ova školska godina kombinacija on lajn i redovnog školovanja, tako da niko deci ne može dodatno da otežava time što neće imati udžbenik.

"Neki su profesori super, operativni su i sve dobijete preko gugl učionice, a neki insistiraju na knjigama", navela je i dodala da

sada može samo da baci knjige za osmi razred, jer se menjaju i niko neće da ih otkupi.

Bilo bi odlično kada bi knjige mogle da se nasleđuju, rekla je Janković.

I ona kao i Zoran, otac srednjoškolca, koji je takođe bio u redu ispred knjižare Zavoda, kaže da bi roditeljima olakšalo agoniju i to kada bi znali da će u knjižari nakon čekanja u redu naći željeni udžbenik.

Zoran je kazao da je jedan od najvećih problema taj što čovek i kada sačeka ogroman red, ne zna da li udžbenika ima ili ne i to što, ako knjiga nema, mora da ide dalje, do druge, treće knjižare.

"Svaki dan se kupuje po jedan udzbenik, bilo bi dobro da sve bude na sajtu šta je potrebno za školu, do nastavnika je", rekao je Zoran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)