PRESUDA VIŠEG SUDA U BEOGRADU

V.N.

05. 09. 2020. u 07:00

VIŠI sud u Beogradu i to sudija Sanja Agatonović, kao sudija pojedinac, u parnici tužilje Roskić Jasmine, iz Beograda, čiji je punomoćnik Vladan Vukčević, protiv prvooptuženog NID Kompanija "Novosti" a.d. Beograd, i drugooptuženog Radomira Dmitrovića, odgovornog urednika "Večernjih novosti", čiji je zajednički punomoćnik Vladimir Petrović, radi nadoknade štete, vrednost spora 150.000 dinara, doneo je po usmenoj i javnoj glavnoj raspravi održanoj 30. 5. 2019. godine, u prisustvu punomoćnika tužilje i tuženih

ПРЕСУДА ВИШЕГ СУДА У БЕОГРАДУ

Foto: Tanjug

PRESUDU

1. Delimično sve usvaja tužbeni zahtev tužilje, pa se obavezuju prvotužena Kompanija "Novosti" i drugotuženi Radomir Dmitrović, odgovorni urednik "Večernjih novosti", da tužilji Roskić Jasmini, na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda, solidarno isplate iznos od 150.000.00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 30. 5. 2019, kao dana presuđenja, pa do isplate, sve u roku od 15 dana od dana prijema presude, a pod pretnjom prinudnog izvršenja.

2. Delimično se odbija deo tužbenog zahteva tužilje za naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda preko dosuđenog iznosa od 150.000.00 dinara, pa do iznosa od 400.000.00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 30. 5. 2019. godine, kao dana presuđenja, pa do isplate.

3. Obavezuje se drugotuženi Radomir Dmitrović da objavi uvod i izreku ove presude bez ikakvih komentara i bez odlaganja, najkasnije u drugom narednom broju dnevnih novina "Večernje novosti" od dana njene pravosnažnosti, a pod pretnjom prinudnog izvršenja.

4. Odbija se tužbeni zahtev tužilje kojim je traženo da sud obaveže drugotuženog Radomira Dmitrovića da objavi celu presudu bez ikakvih komentara i bez odlaganja, najkasnije u drugom narednom broju dnevnih novina "Večernje novosti" od dana njene pravosnažnosti.

5. Obavezuju se tuženi da tužilji solidarno naknade troškove postupka u iznosu od 89.100.00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od ispunjenosti uslova za izvršenje, pa do isplate, sve u roku od 15 dana od dana prijema presude, a pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije