RODITELjI ZARAŽENI KORONOM: Učenica iz Kragujevca nije testirana, nalazi se u izolaciji

Lj.B.

03. 09. 2020. u 13:28

РОДИТЕЉИ ЗАРАЖЕНИ КОРОНОМ: Ученица из Крагујевца није тестирана, налази се у изолацији

Foto: P. Milošević

JEDNA učenica Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" u Kragujevcu nalazi se u izolaciji, jer se ispostavilo da su njeni roditelji zaraženi korona virusom.

Epidemiolog dr Predrag Delić iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac potvrdio je za Tanjug da devojčica nije testirana, ali da se nalazi u izolaciji.

- Obavestila me je direktorka škole da je jedna devojčica pozivitna, a tu informaciju je dobila od razrednog starešine, kojeg je roditelj obavestio da je pozitivan. To je pogrešno preneto da je devojčica pozitivna, ali pozitivni su njeni otac i majka - rekao je Delić. On je dodao da je devojčica 1. septembra, dok su roditelji čekali rezultate, koji su stigli tog dana, otišla u školu, i da je tu napravljen propust.

Direktorka je, kaže, reagovala misleći da je dete pozitivno, ali su pozitivni roditelji.

- Dete je u izolaciji. Ono ne može da bude testirano u ovom trenutku, jer nema nikakvih simptoma. Ako se pojave simptomi, i ona će biti testirana, kako se utvrdilo da je prisutan virus i kod nje - rekao je Delić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

vuk

03.09.2020. 14:22

Polazak u skole je svestan rizik.Sanse da je neko pozitivan nisu nula. Najcesce su to asimptomatski slucajevi pa ih nije moguce otkriti merenjem temperature.Dakle najvecu ulogu imaju roditelji.Oni trebaju da imaju veoma jasne instrukcije sta da rade ako nisu sigurni da li je dete pozitivno.To mora biti veoma jednostavna procedura, cak iako povlaci rizik od zloupotrebe da dete ne ide u skolu. Nemojte misliti da je manji haos u drugim zemljama.

Nale

03.09.2020. 14:49

Ne znam šta bih rekla, osim da sam zgrožena činjenicom da će zdravo dete u izolaciju (koja je pogubna i fizički i psihički), jer " ne može da bude testirana,pošto nema simptome"! Strašno!