RODITELJI ZARAŽENI KORONOM: Učenica iz Kragujevca nije testirana, nalazi se u izolaciji

Lj.B.

03. 09. 2020. u 13:28

JEDNA učenica Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" u Kragujevcu nalazi se u izolaciji, jer se ispostavilo da su njeni roditelji zaraženi korona virusom.

РОДИТЕЉИ ЗАРАЖЕНИ КОРОНОМ: Ученица из Крагујевца није тестирана, налази се у изолацији

Foto: P. Milošević

Epidemiolog dr Predrag Delić iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac potvrdio je za Tanjug da devojčica nije testirana, ali da se nalazi u izolaciji.

- Obavestila me je direktorka škole da je jedna devojčica pozivitna, a tu informaciju je dobila od razrednog starešine, kojeg je roditelj obavestio da je pozitivan. To je pogrešno preneto da je devojčica pozitivna, ali pozitivni su njeni otac i majka - rekao je Delić. On je dodao da je devojčica 1. septembra, dok su roditelji čekali rezultate, koji su stigli tog dana, otišla u školu, i da je tu napravljen propust.

Direktorka je, kaže, reagovala misleći da je dete pozitivno, ali su pozitivni roditelji.

- Dete je u izolaciji. Ono ne može da bude testirano u ovom trenutku, jer nema nikakvih simptoma. Ako se pojave simptomi, i ona će biti testirana, kako se utvrdilo da je prisutan virus i kod nje - rekao je Delić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)