KORONA U JOŠ JEDNOJ ŠKOLI: Poslali ćerku na nastavu dok su čekali rezultate - celo odeljenje prati časove od kuće

Novosti online

03. 09. 2020. u 10:42

UČENICA 6. razreda Osnovne škole „Natalija Nana Nedeljković“ u Kragujevcu, pozitivna na korona virus, pohađala je časove 1. septembra, jer njeni roditelji nisu prethodno obavestili školu da u tom trenutku čekaju rezultate testa na ovaj virus.

КОРОНА У ЈОШ ЈЕДНОЈ ШКОЛИ: Послали ћерку на наставу док су чекали резултате - цело одељење прати часове од куће

Foto: P. Milošević

Tek u utorak uveče, po završetku radnog dana, roditelji su obavestili školu da su im stigli rezultati i da je cela porodica pozitivna na kovid 19.

Dragana Mijović, direktorka ove škole u Kragujevcu, kaže da su roditelji učenice pozitivne na korona virus tek oko 20.30 sati, 1. septembra, javili odeljenskom starešini da se devojčica testirala i da je zaražena.

- Rečeno je da se cela porodica testirala i da su svi pozitivni. Roditelji nisu nikog u školi obavestili da se naša učenica 6. razreda testirala na koronu. Odeljenski starešina je uveče odmah javio meni, a potom je obaveštena Školska uprava, kao i Institut za javno zdravlje Kragujevac - navodi direktorka.

Kako kaže, od Instituta je škola dobila preporuke, među kojima nema one da celo odeljenje u narednom periodu prati nastavu onlajn.

- Školi je preporučeno da obavezno sva deca iz tog odeljenja nose maske, da se poooštri dezinfekcija, da se više provetravaju prostorije... Sva deca su nastavila regularno da dolaze u školu. Ipak, rečeno je da deca nikako ne dolaze na nastavu ukoliko čekaju rezultate testa na koronu ili osete bilo kakve simptome - naglašava Mijović.

Ona je apelovala na roditelje, na njihovu savest i odgovornost, rekavši da je u celom ovom procesu njihova uloga jako važna.

Kako je dodala, zaražena devojčica od 1. septembra ne dolazi u školu i nalazi se u izolaciji.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba