STEFANOVIĆ: Radimo na podizanju svesti građana - nema lake i teške droge, sve su opasne

Novosti online

31. 08. 2020. u 12:17

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom Međunarodnog dana svesnosti o predoziranju drogom, da je važno da kao društvo radimo na podizanju svesti, prvenstveno kod dece i mladih, o opasnostima upotrebe narkotika.

СТЕФАНОВИЋ: Радимо на подизању свести грађана - нема лаке и тешке дроге, све су опасне

Nebojša Stefanović / Foto Tanjug-MUP

- Važno je da radimo na podizanju svesti u društvu da nema podele na lake i teške droge, jer su sve podjednako opasne, kao i da je put od „samo ću probati“ do zavisnosti veoma kratak. Životi zavisnika, ali i njihovih porodica, u agoniji, kao i predoziranje koje je realna opasnost koja se ne dešava samo nekom drugom, dovoljno govore sami za sebe o kolikoj pošasti je reč - rekao je Stefanović.

On je istakao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od početka godine zaplenili oko 4,75 tona narkotika i da su njihovi rezultati u borbi protiv narko-dilera rekordni iz godine u godinu.

- Ponosan sam na njihovu neumornu borbu u sklanjanju narkotika sa naših ulica, ali i na njihov doprinos prevenciji. Upravo u cilju podizanja svesti o svim opasnostima koje upotreba narkotika donosi, mi smo uvrstili temu „Prevencija i zaštita dece od zloupotreba alkohola i opojnih droga“ u predavanja policijskih službenika u osnovnim školama - rekao je Stefanović.

On je podsetio da je, u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece, do sada na ovu temu održano oko 18.000 predavanja kojima je prisustvovalo oko 293.500 učenika četvrtog i šestog razreda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)