APEL, MOLBA, PREKLINJANJE: Doktor Kon poručio - Daleko smo od povoljne epidemiološke situacije

Novosti onlajn

29. 08. 2020. u 21:22

DALEKO smo od povoljne epidemiološke situacije, upozorio je dr Predrag Kon.

АПЕЛ, МОЛБА, ПРЕКЛИЊАЊЕ: Доктор Кон поручио - Далеко смо од повољне епидемиолошке ситуације

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Broj koji se testira u Kovid ambulantama Beograda na dnevnom nivou zbog sumnji na kovid ne opada poslednje dve nedelje. Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa - napisao je on na svom Fejsbuk profilu.

Zbog toga, kako je naveo, mere se moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30, koja je uz strogo poštovanje protivepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture.

- Nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogoršati. Postoje, sada već ponovljeni pokazatelji da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od Covid 19 i to uglavnom sa blagim simptomima. Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju Covid bolnice moramo zajedno sprečiti - istakao je on.

Foto: Facebook

Kon je na kraju uputio i apel da "pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima".

- APEL, MOLBA pa i PREKLINjANjE za RAZUMEVANjE posebno mladih ljudi. Možemo mi to... S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem zbog sve ogorčenosti - zaključio je Kon.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a