PREMIJERKA BRNABIĆ O POČETKU ŠKOLSKE GODINE: Evo šta kaže o odlaganju povratka đaka u klupe

Tanjug

27. 08. 2020. u 12:48

PREMIJER Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema potrebe da se početak školske godine pomera za dve nedelje kako je zatražila unija sindikata.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ О ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ: Ево шта каже о одлагању повратка ђака у клупе

Foto: Tanjug

Ona je tokom obilaska Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu rekla novinarima da su Krizni štab i Vlada Srbije dovoljno rano dali preporuke školama za odvijanje nastave i da su svi imali dovoljno vremena da se pripreme.

Dodala je da bi bilo besmisleno da su preporuke dali ranije jer niko nije mogao da predvidi epidemiološku situaciju, koja se i sada prati i od čega će i ubuduće zavisiti kako će se odvijati nastava u školama.

“Od epidemiološke situacije zavisi kako će se situacija dalje odvijati, ako bude bolja, dozvolićemo veća odeljenja, a ako bude lošija, ići ćemo na onlajn nastavu”, navela je premijerka.

Dodala je i da je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" napravio poseban tim koji se bavi samo školama, odnosno koji će pratiti epidemiološku situaciju samo u školama.

“U ovom trenutku mislim da nema potrebe da se pomera početak školske godine za dve nedelje, svi su imali vremena da se pripreme. Mislim da je važno da deca krenu u školu, posebno najmlađi”, kazala je premijerka.

Upitana da li Vlada razmišlja da obezbedi školama i zaštitne maske, Ana Brnabić kaže da će Vlada biti tu da pruži svu podršku kako bi

svi bili bezbedni.

Podsetila je i da su obezbeđeni računari za svu decu koja ih nisu imala kada su škole zatvorene zbog epidemije virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna