PREMIJERKA BRNABIĆ O POČETKU ŠKOLSKE GODINE: Evo šta kaže o odlaganju povratka đaka u klupe

Tanjug

27. 08. 2020. u 12:48

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ О ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ: Ево шта каже о одлагању повратка ђака у клупе

Foto: Tanjug

PREMIJER Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema potrebe da se početak školske godine pomera za dve nedelje kako je zatražila unija sindikata.

Ona je tokom obilaska Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu rekla novinarima da su Krizni štab i Vlada Srbije dovoljno rano dali preporuke školama za odvijanje nastave i da su svi imali dovoljno vremena da se pripreme.

Dodala je da bi bilo besmisleno da su preporuke dali ranije jer niko nije mogao da predvidi epidemiološku situaciju, koja se i sada prati i od čega će i ubuduće zavisiti kako će se odvijati nastava u školama.

“Od epidemiološke situacije zavisi kako će se situacija dalje odvijati, ako bude bolja, dozvolićemo veća odeljenja, a ako bude lošija, ići ćemo na onlajn nastavu”, navela je premijerka.

Dodala je i da je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" napravio poseban tim koji se bavi samo školama, odnosno koji će pratiti epidemiološku situaciju samo u školama.

“U ovom trenutku mislim da nema potrebe da se pomera početak školske godine za dve nedelje, svi su imali vremena da se pripreme. Mislim da je važno da deca krenu u školu, posebno najmlađi”, kazala je premijerka.

Upitana da li Vlada razmišlja da obezbedi školama i zaštitne maske, Ana Brnabić kaže da će Vlada biti tu da pruži svu podršku kako bi

svi bili bezbedni.

Podsetila je i da su obezbeđeni računari za svu decu koja ih nisu imala kada su škole zatvorene zbog epidemije virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)