USKORO BEZ PCR TESTA U CRNU GORU: Stigla potvrda i od zvaničnika Instituta za javno zdravlje - evo šta poručuju

Novosti onlajn

26. 08. 2020. u 18:28

DRŽAVLjANI Srbije uskoro će moći da uđu u Crnu Goru bez PCR testa, očekujemo da će se za to steći uslovi, najavio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore Senad Begić.

УСКОРО БЕЗ ПЦР ТЕСТА У ЦРНУ ГОРУ: Стигла потврда и од званичника Института за јавно здравље - ево шта поручују

Foto: AP

Begić međutim  nije precizirao od kada će tačno ta odluka početi da važi.

- Radujem se i očekujem da, eventualno uz popuštanje nekih mera, PCR ne bude isključivi uslov za ulazak u Crnu Goru. U utorak je u Srbiji zabeležen dupli broj novoobolelih u odnosu na ponedeljak, što opet može da se pripiše efektu vikenda.

Tu postoje i druge epidemiološke stavke - turistička sezona je pri kraju, očekujemo da ne dolaze turisti, već porodični ljudi, što znači da oni neće biti smešteni u hotelima i privatnim smeštajima, već kod porodica, što znači da će epidemiološki rizik biti veći i moramo voditi računa o tome - rekao je Begić televiziji "Vijesti".

Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija u Crnoj Gori trenutno je stabilna, ali je "ekstremno preteća jer su se građani opustili".

Podsetimo, od utorka se na svim graničnim prelazima na ulazu u Srbiju dele uputstva kojih građani koji se vraćaju iz inostranstva treba strogo da se pridržavaju kako bi se sprečilo širenje epidemije.

Ko prekrši propise iz uputstva, može da dobije kaznu u visini od 50.000 do 150.000 dinara.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)