USKORO BEZ PCR TESTA U CRNU GORU: Stigla potvrda i od zvaničnika Instituta za javno zdravlje - evo šta poručuju

Novosti onlajn

26. 08. 2020. u 18:28

УСКОРО БЕЗ ПЦР ТЕСТА У ЦРНУ ГОРУ: Стигла потврда и од званичника Института за јавно здравље - ево шта поручују

Foto: AP

DRŽAVLJANI Srbije uskoro će moći da uđu u Crnu Goru bez PCR testa, očekujemo da će se za to steći uslovi, najavio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore Senad Begić.

Begić međutim  nije precizirao od kada će tačno ta odluka početi da važi.

- Radujem se i očekujem da, eventualno uz popuštanje nekih mera, PCR ne bude isključivi uslov za ulazak u Crnu Goru. U utorak je u Srbiji zabeležen dupli broj novoobolelih u odnosu na ponedeljak, što opet može da se pripiše efektu vikenda.

Tu postoje i druge epidemiološke stavke - turistička sezona je pri kraju, očekujemo da ne dolaze turisti, već porodični ljudi, što znači da oni neće biti smešteni u hotelima i privatnim smeštajima, već kod porodica, što znači da će epidemiološki rizik biti veći i moramo voditi računa o tome - rekao je Begić televiziji "Vijesti".

Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija u Crnoj Gori trenutno je stabilna, ali je "ekstremno preteća jer su se građani opustili".

Podsetimo, od utorka se na svim graničnim prelazima na ulazu u Srbiju dele uputstva kojih građani koji se vraćaju iz inostranstva treba strogo da se pridržavaju kako bi se sprečilo širenje epidemije.

Ko prekrši propise iz uputstva, može da dobije kaznu u visini od 50.000 do 150.000 dinara.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

dragan963

26.08.2020. 19:39

"Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija u Crnoj Gori trenutno je stabilna..." Pa svaka čast Begiću ako je vama "stabilno" da danima imate preko 10% novozaraženih u odnosu na broj testiranih!!! I vi pored toga što mere koje preuzimate ne daju rezultate gledate u tuđe dvorište i poredite nešto što se ne može porediti. Npr današnji rezultati : Srbija ima 2,8 puta više zaraženih od CG ali na 17,7 puta više testiranih! Gledajte vi Begiću u svoje dvorište! Zabrana nema nikakve veze sa epidemiološkom situacijom već je čisto politička odluka a tiče se pre svega izbora. Ali mislim da od subote neće biti potrebno testiranje za ulazak jer treba da vam dođu dupli birači i iz Srbije, BiH i Kosova.

Rade

26.08.2020. 22:46

Svima koji dolaze iz CG ili HR ili Federacije BiH treba uvesti obavezan PCR test o njihovom trošku ili obavezan karantin u trajanju od 14 dana. Kod njih epidemija buja...

Sale

27.08.2020. 07:25

Lepo, lepo, svaka čast. Jel'te, a kad će Milo da dođe da me nosi na leđima do Petrovca, jel reko? Jer ću ja još samo tako tamo da idem.