OD SUDIJE DO POSMATRAČA: Milica Kikanović, nastavnica u Medicinskoj školi, sva posvećena fudbalu

V. Mitrić

26. 08. 2020. u 14:54

MILICA Kikanović, ugledni nastavnik zdravstvene nege u Medicinskoj školi „Sveti Sava“ u Loznici, još pre 17 godina postala je fudbalski sudija, a pre osam godina dobila je zvanje prve kategorije, ponosna je na svaku utakmicu na kojoj je „delila pravdu“.

ОД СУДИЈЕ ДО ПОСМАТРАЧА: Милица Кикановић, наставница у Медицинској школи, сва посвећена фудбалу

Foto: V. Mitrić

U gradu, ali u čitavoj Srbiji, znaju je dudbakski sladokusci, od starih do najmlađih. Uvažavaju je kao vrsnog sudiju na terenu, ali i dostojanstvenu osobu u životu i vrsnog nastavnika u školi.

Foto: V. Mitrić

- Kako ne bismo bili ponosni na ovakvu kćerku kad je ljudi oko nas toliko poštuju, vole i obožavaju – kažu njeni roditelji Goca i Vlado, koji su je, od prvih trenutaka, u svemu, pa i u suđenju, zdušno podržali na čemu ime zahvalna „do neba“.

- Sudila sam do 2016.god. i u tih 13 godina bila sam na tadasnjem najvisem rangu za zene Srpskoj ligi 7 godina, došla sam na listu kao mahac – priča nam Milica, koja je u Super ligi sudila punu deceniju.

- Najznačajnije od svega je bilo finale kupa za žene 2014.god. , zatim inostrani turnir u Sloveniji 2012,kvalifikacije za Evropsko prvenstvo  2017, Finale kupa za muškarce Macvanskog okruga 2016.godine.

Foto: V. Mitrić

Po prestanku suđenja do danas Milica je delegat na prvoj i drugoj kadetskoj i omladinskoj ligi zapadne regije a od marta ove godine   počastvovana je zvanjem “posmatrača Super lige i Prve lige za žene”.

- Led je probijen tek sada za vikend (nije moglo pre zbog korone) na utakmici Zfk Zemun Zfk Vojvodina i utisci su fenomenalni -kaže Milica, srećna što je, opet, punim plućima u fudbalu, samo u drugoj ulozi.

Foto: V. Mitrić

Ovdašnjim ljudima nije više čudno kada vide Milicu u nekoj od uloga na stadionima, već im je neobično kada je nema. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april