DEČAK KOD HRANITELJA ČEKA IME: Novorođeni mališan iz Klenja, nedavno nađen u dvorištu, zbrinut u jednoj porodici u Šapcu

A. D.

24. 08. 2020. u 22:44

BEBA bračnog para iz Klenja, Dragana (50) i Dragane (46) Teodorović, u najvećoj tajnosti, kako saznaju "Novosti", zbrinuta je kod jedne hraniteljske porodice u Šapcu.

ДЕЧАК КОД ХРАНИТЕЉА ЧЕКА ИМЕ: Новорођени малишан из Клења, недавно нађен у дворишту, збринут у једној породици у Шапцу

Kuća porodice Teodorović u Klenju / Foto A. Delić

Ovaj slučaj skrenuo je veliku pažnju javnosti kada je Dragan, tvrdeći da je novorođenče našao u dvorištu pored poljoprivrednih mašina, odneo sina koga je rodila Dragana u obližnji Dom zdravlja i predao ga lekarima.

Policija u Bogatiću brzo je, međutim, otkrila da se iza navodnog napuštanja deteta zapravo kriju Teodorovići. Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu, potom je, protiv oboje supružnika podnelo krivične prijave za kršenje porodičnih obaveza i promenu porodičnog stanja. Beba je prebačena u porodilište u Loznicu, gde je ostala duže nego što je to uobičajeno jer je epidemija virusa korona usporavala proceduru.

Centar za socijalni rad u Bogatiću, kao zakonski staratelj, pred sudom je sproveo postupak određivanja matičnog broja i pronašao hraniteljsku porodicu, a posebnim rešenjem dečak će dobiti i kršteno ime. Prema želji starije braće i sestre, u krštenicu će najverovatnije biti upisano ime Petar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024