POVODOM SLUČAJA PODVOĐENJA DETETA: Ministarstvo naložilo proveru centara za socijalni rad u Aleksincu i Bogatiću

Beta

23. 08. 2020. u 12:59

Povodom sumnje u vezi sa zanemarivanjanjem deteta i seksualnog iskorišćavanja resorni ministar Zoran Đorđević naložio je danas da se izvrši hitan nadzor nad stručnim radom u centrima za socijalni rad u Aleksincu i Bogatiću u konkretnim predmetima zaštite dece i porodica, saopšteno je danas iz ministarstva.

ПОВОДОМ СЛУЧАЈА ПОДВОЂЕЊА ДЕТЕТА: Министарство наложило проверу центара за социјални рад у Алексинцу и Богатићу

Tanjug

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja se navodi da su "nadležni u obavezi da u što hitnijem roku, izvrše nadzor i izveštaj o nadzoru dostave ministru na uvid, kako bi se preduzele odgovarajuće mere i dalje postupalo u skladu sa zakonom i ovlašćenjima".

Mediji su, pozivajući se na izvore iz policije, ranije danas objavili da je niška policija uhapsila B.J . (48) iz jednog sela u okolini Aleksinca zbog sumnje da je dve godine podvodila svoju maloletnu ćerku (13) radi prostitucije.

B. J. je uhapšena zbog sumnje za trgovinu ljudima, a pod sumnjom da su počinili isto krivično delo slobode su lišena i četvorica muškaraca K. M. (26), S. S. (57), P. A. (30) i N. Š. (46).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Pera

23.08.2020. 14:06

Krahnje je vreme da se ministarstvo pozabavi centrima za socijalni rad, jer oni samo dembelišu, svoj posao ne rade već diskutuju u stilu trebalo bi, bilo bi lepo itd.itd., umesto da se uhvate u koštac sa mentalno iskrivljenima i strpaju ih u zatvor, gde im je i mesto.

Uzas

23.08.2020. 14:36

Samo reagujete kada se vec desi. A regularna provera rada vas ne interesuje. Zbog tog imamo ovolike probleme sa centrima za socijalni rad. Ljudi dolaze po platu a ne da bi radili.

Sloven

24.08.2020. 10:01

ИНСТАНТ КАСТРАЦИЈА ЗА СВЕ МАЛОУМНИКЕ КОЈИ СЕ ЗАДОВОЉАВАЈУ ОДНОСОМ СА ДЕТЕТОМ, А ПОТОМ СЛАЊЕ У РУДНИКЕ БЕЗ ЗАШТИТНЕ ОПРЕМЕ ДА КРИВЕ КИЧМУ ДОЖИВОТНО!!! ДОКЛЕ ВИШЕ?!