PROFESORE NESTOROVIĆU, HVALA VAM DO NEBA! Potresna ispovest majke LJiljane - "Dete mi je rođeno sa teškom dijagnozom, a onda se pojavio on..."

Novosti onlajn

23. 08. 2020. u 11:01 >> 11:01

ПРОФЕСОРЕ НЕСТОРОВИЋУ, ХВАЛА ВАМ ДО НЕБА! Потресна исповест мајке Љиљане - Дете ми је рођено са тешком дијагнозом, а онда се појавио он...

Foto: Facebook

PROFESOR Branimir Nestorović, već mesecima kako traje epidemija virusa korona, nalazi se u žiži srpske javnosti.

Najpre su razlog tome bili njegovi stavovi o epidemiji i do tada nepoznatom virusu, ali i različitim aspektima borbe protiv virusa korona, a nakon toga, u kako stručnjaci kažu drugom piku prvog talasa epidemije, činjenica da se povukao iz medija i javnosti i prestao da gostuje u televizijskim emisijama, u kojima smo navikli da ga redovno gledamo.

Z.Jovanović

Profesor Branimir Nestorović

Ipak, za sve vreme njegovog intenzivnog pojavljivanja ili nepojavljivanja, oglašavalo se mnogo ljudi koji su delili svoja iskustva sa profesorom Nestorovićem. Svi oni za njega imaju samo reči velike zahvalnosti zbog pomoći koju im je pružio u možda najtežim životnim trenucima.

Ispovest ove majke je samo jednja od njih:

- Nemam reči kojima bih zahvalila našem dragom profesoru Banetu. Dete mi je rođeno sa dijagnozom laringomalacia gravis (koja je dodatno izazvana oživljavanjem bebe, jer su nas dva dana mučili i nisu uradili odmah carski rez - da bi bio hitan, da nije mogao da bude hitniji, obe su nas gubili). Beba u petom danu pocinje zvučno da diše, uz svakodnevno pojačavanje. U porodilištu su nas zadržali 16 dana, kako bi "zataškali" i "umirili me", šalju nas kući sa otežanim, zvučnim disanjem. Beba povraća svaki obrok, da bi u 40-om danu hitnobila poslata na tercijalnu kliniku, tada je to bio Institut za majku i dete.

- Rade bebi u 43 danu života bronhoskopiju, mere saturaciju, dodaju mleku energetski Fantomalt i šalju nas kući. Beba povraća svaki ili svaki drugi obrok, a pritom glasno disanje odzvanja čitavom kućom. U svakom trenutku je bila u riziku da joj se vrati sadržaj i uguši se, tako da sna nije bilo. Napredovala je jako slabo. Sa 5 meseci uspemo da dođemo do profesora Nestorovića koji biva šokiran jer su izložili bebu od 40 dana bronhoskopiji, snimak laringsa nisu uradili, anti-refluksno mleko nisu preporučili, koje postoji i koje je gusće, ne bi ga tako lako povratila, potpuno sulude stvari su radili.

- Profesor mi je u roku od 5 minuta dao savete i smernice, dok su me vodali svuda, neinformisani... tada je beba imala 5 meseci i 5 kg. Glavicu nije mogla da drži. Potpuno hipotonična. Od trenutka kada sam krenula sa profesorovim savetima,beba dobija 1kg mesečno, povrati ponekad, kada smo otišli na kontrolu profesor je bio zadovoljan, kako je dobijala na težini, snazi, jako čujno disanje se smanjivalo, postala je jaka i čvrsta beba. Sa 12 meseci imala je čak 13 kg. Ostao je problem sa isprobavanjem novih ukusa, ali to je posledica svega što se desavalo.

- Moje dete danas ima 8 godina. Krupna, vedra, draga devojcica. Ne postoje reči niti način da zahvalim dragom profesoru Nestoroviću, osim da mu poželim samo sreću i zdravlje, jer je on to upravo podario i mom detetu i meni, kao majci, koja je gubila nadu da će se dete razviti kako bi trebalo. Takvu veličinu od čoveka srela nisam, sa toliko širokim znanjem, umećem sa ljudima, procenom istih....HVALA VAM, PROFESORE, DO NEBA. SPASILI STE ČITAVU NAŠU PORODICU. BOG NEKA VAS ČUVA🙏🙏🙏. Ovo je danas moje zlato...❤ - napisala je LJiljana Barjaktarević na Fejsbuku.

Foto: Facebook

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Konac delo krasi

23.08.2020. 11:53

Dr. Nestorovicu sve pohvale,medjutim početna faza oboljenja može biti vrlo komplikovana koja uslovljava i potrebno vreme za višestrano ispitivanje i konačnu sigurnu dijagnozu.

Ggggg

23.08.2020. 12:12

Ocigledno profesor zna dosta o mnogim stvarima u medcini ali se na koroni ispromasivao. To je kao kada se automehanicar koji zna dobro da radi mehaniku motora iznjasnjava o problemima na elektronici u automobilu.

Miki

23.08.2020. 12:36

Nestorović je verovatno mnogima pomogao ali ima i drugih, nažalost. Njegove neprofesionalne, neodmerene i cirkusanske izjave su ga trajno kao ozbiljnog stručnjaka diskreditovale.

Sile

23.08.2020. 18:14

Hvala profesore, za sve sto ste ucinili u vreme ove katastrofe zvane korona, vasim pojavljivanjima u medijima spasili ste i ohrabrili mnoge od nas. Hvala.

Radmila

24.08.2020. 06:38

Doktor je jedina osoba cije lice i reci su me smirivale u periodu kada je nastupila Korona, policijski cas i potpuna nepoznanica sta ce biti sutra. Hvala na optimizmu i vedrini i nasmejanom doktoru.

Dule

24.08.2020. 11:51

Tipican lekar - gomila sujete jer je morao/morala da odvoji 6+2 godina zivota na ucenje, a koje bi radije drugacije koristio/koristila, a gledanje na njega kao na boga izostalo, pa imamo sto imamo. Dr. Nestorovic je skupio znanje, ostavio sujetu, pa je ocigledno da ubire plodove i postovanja i imanja.