NOVI NAPAD NA SVETINJE: Oštećena crkva u Sredskoj kod Prizrena

D. Z.

22. 08. 2020. u 15:45

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da se u ptak uveče dogodio još jedan u nizu napada na srpske svetinje na Kosovu i Metohiji, odnosno da je u selu Sredska kod Prizrena oštećena crkva Uspenja Presvete Bogorodice.

НОВИ НАПАД НА СВЕТИЊЕ: Оштећена црква у Средској код Призрена

Voto Kossev

Naime, kako navode iz Kancelarije za KiM, pored toga što je oskrnavljena unutrašnjost crkve, u obližnjem zvoniku, odakle je gađanja kupola crkve, pronađene su i čaure od metaka lovačke puške.

- Malobrojni preostali srpski narod u Sredačkoj župi razumeo je i ovu poruku kao pritisak koji treba da ga zastraši i onespokoji, i na kraju zauvek protera. Česta oštećenja i pljačkanja crkava i domaćinstava u ovom kraju pokazuju da Srbima, u selima na obroncima Šar planine, nisu zagarantovani ni bezbednost, ni život bez straha - ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

I dok ističu da je izvršen uviđaj iz Kancelarije za KiM zahtevaju da vandali budu brzo uhvaćeni i kažnjeni „u najmanju ruku, isto onako kao što je je brzo i efikasno uhvaćena osoba koja je iste večeri polupala stakla na džamiji u selu Kovačevac, u opštini Kačanik“.

- Samo jednak odnos prema zločinima, razbojništvima i vandalizmu, bez obzira na naciju i veroispovest onih koji su ta dela počinili, utiraće put izgradnji poverenja i zajedničkog života na Kosovu i Metohiji — zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili