U TOKU SASTANAK O POPUŠTANJU MERA: Dr Kon i Kisić o tome šta će prvo biti ukinuto i kada

Novosti online

19. 08. 2020. u 16:10

У ТОКУ САСТАНАК О ПОПУШТАЊУ МЕРА: Др Кон и Кисић о томе шта ће прво бити укинуто и када

Tanjug

UPRAVO je u toku sastanak na kome se raspravlja o ukidanju mera i kulturnim dešavanjima, rekla je epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević na današnjoj pres konferenciji Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Ona je odgovarajući na pitanje novinara kada će i koja mera biti prvo ukinuta i kada će početi da rade bioskopi i pozorišta rekla da je upravo u toku sastanak "kada se radi o rešavanju pitanja svih kulturnih dešavanja".

- Ukoliko se ovakav silazni trend nastavi i narednih dana, vrlo skoro nas očekuje i popuštanje mera - rekla je dr Kisić Tepavčević na pres konfereniciji.

Na to se nadovezao dr Predrg Kon, epidemiolog i član kriznog štaba, koji je rekao da je jako važno da pred početak školske godine budemo u što boljoj situaciji, jer, kako je istakao "to je važno jer će tada kasnije virus da uđe u škole".

- Ja jesam za što veće kočenje brzog otvaranja i popušanja, ali neke stvari, kao što je kultura zaslužuju prioritet - istakao je dr Kon i dodao: "Oni mesecima ne rade. Ne znači da su drugi u boljoj situaciji, ali ovo treba da bude piroretet".

Sada se, kaže, održavamo oko 100, 200 novozaraženih, a popouštanje mera treba da se desi tek kada padnemo ispod 100. "To je moja tvrda preporuka", istakao je dr Kon.

- A i nidge de može da počne ništa bez dezinfekcije i pripreme, pa će taman da se sve to poklopi neposredno pred polazak u škole - istakao je on.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)