DOKTOR STEVANOVIĆ: Ako imate simptome, nemojte se lečiti sami kod kuće

Tanjug

18. 08. 2020. u 13:31

U kovid i trijažnim ambulantama u Beogradu dnevno se obavi između 1.500 i 1.600 pregleda, a oko 15 do 20 odsto od tog broja pregleda se na Klinici za infektivne i tropske bolesti KSC, izjavio direktor te zdravstvene ustanove dr Goran Stevanović.

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ: Ако имате симптоме, немојте се лечити сами код куће

Dr Goran Stevanović / Foto Tanjug

On je rekao da su to i dalje teži bolesnici, sa teškom kliničkom slikom, što je razlog za veliki oprez.

Stevanović je upozorio da se lekarima javljaju i pacijenti koji imaju pokušaje samolečenja u kućnim uslovima, i apelovao na sve građane da se, kada imaju simptome, jave lekaru, jer je pregled najvažniji.

On je naveo da je dobro što se smanjuje broj pacijenata na intenzivnoj nezi.

- Sa ovakvim rezultatima, moramo i dalje da poštujemo mere, a pogotovo u uslovima otvorenih granica u regionu, da bismo mogli da funkcionišemo u novoj realnosti, da uspostavimo funkcionisanje škola, fakulteta, i zdravstvenog sistema, posebno u nekovid delu, za pacijente koji su imali zakazane preglede, dijagnostiku, intervencije - rekao je Stevanović novinarima posle sastanka sa ministrom zdravlja.

Zato je još jednom apelovao na sve da poštuju mere, pre svega držanje distance i nošenje maski, jer je to, kaže, za sada efikasno i dokazano, dok neko od kandidata za vakcinu ne prođe provere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba