SRBI BEZ PCR TESTA U CRNU GORU, ako se ispuni jedan uslov

Novosti online

18. 08. 2020. u 12:40

DR Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore gostovao je na TV N1 gde je najavio "da bi uskoro mogli biti ukinuti obavezni PCR testovi za građane Srbije, ukoliko se nastavi sa poboljšanjem zdravstvene situacije u Srbiji".

СРБИ БЕЗ ПЦР ТЕСТА У ЦРНУ ГОРУ, ако се испуни један услов

Foto: Zoran Jovanović

Trenutno, svi koji žele da krenu put Crne Gore moraju imati negativan PCR ili pozitivan ELISA test.

- Činimo sve da gosti budu bezbedni i da se ovde odobro osećaju. Situacija u Crnoj Gori je stabilna. U zadnjih desetak dana imamo u proseku oko pedeset slučajeva dnevno, što nije malo, ali nemamo porast, i očekujemo da ova tendencija počinje da opada. U svakom slučaju, preduzimaju se sve mere koje se mogu preduzeti, a da privreda i ekonomija opstanu, odnosno da ne dođe do novog zaključavanja - rekao je Mugoša.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore napominje da se na plažama neće nositi maske, kao i u nacionalnim parkovima.

- Za stolovima u ugostiteljskim objektima maske nisu neophodne, ali su obavezne prilikom ulaska i prolaska kroz ugostiteljski objekat. Ograničenje je do dve osobe za jednim stolom u zatvorenom prostoru, i četiri osobe na otvorenom, ukoliko nisu iz iste porodice - zaključio je u razgovoru.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)