NEKO FORSIRA TU PRIČU: Dr Kisić Tepavčević otkrila da li pušači oboljevaju ređe od korona virusa

Beta

18. 08. 2020. u 10:29

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da nijedno istraživanje nije dokazalo da pušači ređe oboljevaju od infekcije izazvane virusom korona.

НЕКО ФОРСИРА ТУ ПРИЧУ: Др Кисић Тепавчевић открила да ли пушачи обољевају ређе од корона вируса

Darija Kisić Tepavčević / Foto Tanjug

"Čini mi se da to je neka priča koju forsiraju osobe koje puše", rekla je Kisić Tepavčević gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

"Pušenje je najznačajniji pojedinačni faktor rizika za nastanak mnogih nezaraznih bolesti", rekla je Kisić Tepavčević objasnivši da je reč o malignim bolestima, kardiovaskularnim bolestima, dijabetesu.

Istakla je da su svi osetljivi na virus kovid 19, ali da postoje razlike u kliničkoj slici, pa je najveća verovatnoća da će se najteže forme razviti kod hroničnih bolesnika i osoba starijih od 65 godina.

Ali, kako je kazala, to ne znači da ne mogu da obole mlađe, potpuno zdrave osobe, čak i profesionalni sportisti i da se i kod njih mogu desiti fatalni ishodi.

Govoreći o vakcini protiv virusa korona Kisić Tepavčević je navela da će ona zemlja koja bude prva proizvela vakcinu za širu upotrebu biti u velikoj prednosti u odnosu na ostale jer je to i ekonomsko pitanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije