„SLEDI PRELOMNI TRENUTAK“ Tiodorović: Rizike treba svesti na minimum

Tanjug

18. 08. 2020. u 09:44

EPIDEMIOLOG Branislav Tidorović izjavio je da je početak školske godine prelomni trenutak u ukupnom odnosu prema epidemiji.

„СЛЕДИ ПРЕЛОМНИ ТРЕНУТАК“ Тиодоровић: Ризике треба свести на минимум

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Tiodorović je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da svi moramo pomoći da škole počnu normalno da rade, da se deca vrate u školske klupe, posebno deca iz najmlađih razreda, jer je za njihov razvoj to posebno važno.

On je istakao da rizike treba smanjiti na najmanju moguću meru i da se sve mere moraju sprovoditi.

-Mislim da nam trenutna situacija pokazuje da se dosta dobro krećemo prema boljem rešenju, ako bismo uspeli da očuvamo odnos koji sada ima stanovništvo prema epidemiji i sprovođenju svih zaštitnih mera, onda bismo mogli da stvorimo uslove za dobar početak školske godine-dodao je Tidorović.

On je ukazao da, ako bi došlo do nekih promena i eventualno novog pika, bio bi prekinut odlazak u školu i prešlo bi se na onlajn nastavu.

Na pitanje kakve maske deca treba da nose, Tiodorović je odgovorio da treba da budemo objektivni i da ljudi koriste maske koje mogu da nađu i da nabave.

-Svaka maska je u svakom slučaju velika stvar za zaštitu od širenja infekcije. Nema razloga da od toga pravimo problem, deca će koristiti onu masku koju im nabave roditelji i koja im najviše odgovara-rekao je Tiodorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili