AGENCIJA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA: Od početka godine 281 osoba stradala u udesima, devet odsto manje nego 2019.

Tanjug

17. 08. 2020. u 09:36

U Srbiji je od početka godine do 11. avgusta u saobraćajnim nesrećama stradala 281 osoba, što je oko devet odsto manje nego u istom periodu 2019. godine, pokazuju preliminarni podaci Agencije za bezbednost saobraćaja koje je danas preneo Blic.

АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА: Од почетка године 281 особа страдала у удесима, девет одсто мање него 2019.

Foto: V. Danilov

Po navodima istraživanja, najveći broj udesa dogodio se na ulicama u naseljima a najviše stradalih bilo je na državnim putevima prvog B i drugog A reda.

Istraživanje je pokazalo i da je tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa u Srbiji, smanjen broj saobraćajnih nesreća ali i da je u njima stradao veći broj ljudi nego što je očekivano s obzirom na smanjenje obima saobraćaja.

List je preneo i nezvanične podatke MUP-a po kojima je u prvih šest meseci ove godine u udesima stradale 23 motociklista, odnosno petoro više nego u istom periodu 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PULS KARDIOLOŠKI CENTAR OD SADA I NA DEDINJU: Na novoj lokaciji brinemo o vašem srcu, ali i o zdravlju cele porodice