STUDENTI ĆE POMAGATI NASTAVNICIMA: Inicijativa akademaca i učiteljskih fakulteta

Lj. B.

15. 08. 2020. u 10:26

STUDENTI biologije, hemije, istorije i drugih nastavničkih studija ponudili su pomoć prosvetnim radnicima u narednoj školskoj godini u kojoj ih, zbog specifične zdravstvene situacije, čeka veliki posao.

СТУДЕНТИ ЋЕ ПОМАГАТИ НАСТАВНИЦИМА: Иницијатива академаца и учитељских факултета

Foto Z. Jovanović

Naime, grupa studenata Univerziteta u Beogradu organizovala je anketu u kojoj se više od 170 akademaca izjasnilo da hoće da pomognu prosvetarima.

- Mi na master studijama imamo smer za nastavnika biologije i kao fakultet podržavamo da se studenti uključe i pomognu nastavnicima u osnovnim školama od septembra. Neki još nemaju posao, a to će za njih biti i dobra praksa - kaže nam dekan Biološkog fakulteta prof. dr Željko Tomanović.

U rad škola uključiće se i studenti svih učiteljskih fakulteta u Srbiji, a to je dogovoreno na sastanku dekana beogradskog Učiteljskog fakulteta prof. dr Danimira Mandića i ministra prosvete Mladena Šarčevića.

- Od ponedeljka će na sajtu svih učiteljskih fakulteta u zemlji biti objavljen poziv akademcima da pomognu u radu sa decom putem raznih platformi preko kojih se drže časovi. Oni će pomagati deci koja slušaju onlajn nastavu, a tako će pomoći i učiteljima i roditeljima - kaže, za "Novosti", dekan Mandić. On pojašnjava da budući učitelji treba da se prijave školskoj upravi u kojoj studiraju ili u kojoj nameravaju da ostanu da rade, a ovaj posao računaće im se kao praksa i imaće prednost pri zapošljavanju. Mandić podseća da su studenti i u martu, kada je proglašena epidemija, ponudili pomoć Ministarstvu prosvete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest