KRIZNI ŠTAB O ALBANCIMA SA JUGA SRBIJE: Tiodorović upozorava - povećana im je smrtnost zato što se ne leče u našim bolnicama

Novosti online

14. 08. 2020. u 15:55

EPIDEMIOLOG dr Branislav Tiodorović je na današnjem obraćanju javnosti predstavnika Kriznog štaba pozvao stanovništvo Preševa i Bujanovca u Srbiji da koriste državni zdravstveni sistem.

КРИЗНИ ШТАБ О АЛБАНЦИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ: Тиодоровић упозорава - повећана им је смртност зато што се не лече у нашим болницама

Foto: N. Skenderija

Epidemiološka situacija se u našoj zemlji stabilizuje, osim na jugu Srbije.

- Jedino na jugu, u opštinama Bujanovac i Preševo, i to kod albanske manjine, imamo blagi rast koji se može pretvoriti u veći broj obolelih na Kosovu i Metohiji, i to zato što se oni uglavnom leče u privatnim zdravstvenim ustanovama - rekao je dr Tiodorović.

- Moram da naglasim da koriste zdravstveni centar Vranja i KC u Nišu samo kada dođu u najteži stadijum. Povećana je stopa hospitalne smrtnosti kod tih lica. Ja sam im skrenuo pažnju na licu mesta, da su onda oni odgovorni. Kao državljani Srbije, imaju sva prava, da se na vreme jave, još kod lakih formi. Nadam se da će prihvatiti i da ćemo i tamo imati stabilnu situaciju - dodao je dr Tiodorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)