VAŽAN APEL IGORA JURIĆA: Svi roditelji prave opasnu grešku, pedofili samo čekaju priliku

Novosti online

13. 08. 2020. u 17:21

RODITELjI godišnje u proseku objave 195 slika svoje dece na društvenim mrežama. Istraživanja pokazuju da je 5 posto roditelja otvorilo profil na društvenim mrežama za novorođeno dete i da 77 % njih objavljuje snimke gole ili polugole dece, objavio je Igor Jurić na društvenim mrežama.

ВАЖАН АПЕЛ ИГОРА ЈУРИЋА: Сви родитељи праве опасну грешку, педофили само чекају прилику

Foto: Depositphotos/Tanjug/Dragan Kujundžić

On je apelovao na roditelje da paze šta rade na društvenim mrežama, kada su njihova deca u pitanju. Tom prilikom je podsetio i na slučaj nestale britanske devojčice Medlin Meken.

Proteklih nedelja mediji su prenosili vesti o tome da je 13 godina nakon nestanka četvorogodišnje devojčice Medlin Meken, konačno uhapšen 43-godišnjak osumnjičen za njeno ubistvo i otmicu iz turističkog apartmana u portugalskom letovalištu Praja de Luz.

Prema sada dostupnim informacijama devojčica je i seksualno zlostavljana. Pomisao na ovu nesreću izaziva strah i kod roditelja i kod dece.

Krajem jula u Istri uhapšeno je i nekoliko stranih turista koji su skrivenim kamerama snimali razgolićenu decu na plaži, što je doprinelo daljnoj uznemirenosti roditelja i osećaja da su im deca svakodnevno na meti predatora. Ima li razloga za paniku? Za paniku ne, ali za prevenciju da.

Bitno je da znamo da seksualno zlostavljanje deteta ne počinje uvek otmicom, i ne završava se uvek silovanjem i ubistvom deteta. Pedofili i seksualni zlostavljači su najčešće deci poznati ljudi, ljudi kojima verujemo, članovi porodice, rodbina i bliski prijatelji.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)