U OVIM GRADOVIMA JE NAJVIŠE LJUDI U SAMOIZOLACIJI: Oni drže rekord u Srbiji, nisu ni Beograd ni Novi Sad

Novosti online

13. 08. 2020. u 15:47

NAKON što je korona ponovo buknula u julu, gotovo da nije bilo mesta u Srbiji koje nije bilo označeno kao žarište.

У ОВИМ ГРАДОВИМА ЈЕ НАЈВИШЕ ЉУДИ У САМОИЗОЛАЦИЈИ: Они држе рекорд у Србији, нису ни Београд ни Нови Сад

Foto: Igor Marinković

Najviše novozaraženih ubedljivo je bilo u Beogradu, što je i dalje slučaj iako je situacija povoljnija nego pre mesec dana. Ipak, ono što podaci pokazuju jeste da između broja zaraženih u nekom mestu i broja onih koji su u samoizolaciji ne možemo staviti znak jednakosti.

Kako je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" dr Darija Kisić Tepavčević rekla pre dva dana, "najviše novozaraženih je u Beogradu, Novom Sadu i Kikindi".

- Kada je u pitanju distribucija osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, najveći broj zaraženih je sa područja glavnog grada, zatim iz Novog Sada, a primećen je i blaži skok obolelih na području Kikinde - rekla je član Kriznog štaba tada.

Prema podacima koje je Kancelarija za IT i eUpravu otvorila i na taj način učinila dostupnim statistiku o broju građana u samoizolaciji na teritoriji naše zemlje, vidi se da u ovoj kategoriji pomenuti gradovi nisu ni u prvih pet. Zapravo, tek jedan je u prvih deset.

Naime, najviše onih koji su u samoizolaciji je u Kragujevcu, njih čak 341. Za njim slede Niš sa 309 i Kruševac u kojem je 225 građana u karantinu.

Na četvrtom mestu našao se Šabac sa 217, a odmah iza njega i Loznica sa tek jednom samoizolovanom osobom manje.

Foto: Printscreen

U Kraljevu i Beogradu broj onih koji su u karantinu je manji od 200, pa ih je tako u prvom gradu 181, dok je u prestonici jedan manje izolovan.

Osmo, deveto i deseto mesto zauzeli su Leskovac, Smederevo i Užice, sa 174, 144 i 140 samoizolovanih.

Da podsetimo, u Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 9.100 osoba, njih 247 bilo je pozitivno, dok su, nažalost, preminula tri lica. Ipak, to je najmanji broj stradalih u roku od 24 časa još od 27. juna kada su preminule dve osobe.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)